Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / CHPLİLERDEN DEMİRYOLU PROTESTOSU

CHPLİLERDEN DEMİRYOLU PROTESTOSU

CHPLİLERDEN DEMİRYOLU PROTESTOSU08.07.2010

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve bir grup partili, demiryolu ağının genişletilmesi ve Kütahya-Balıkesir tren seferlerinin iptalini protesto amacıyla, Kütahya'da demir yolunda yürüyüş yaptı.


CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel ve bir grup partili, demiryolu ağının genişletilmesi talebi ve Kütahya-Balıkesir tren seferlerinin iptalini protesto amacıyla, Kütahya'da demir yolunda yürüyüş yaptı.Milletvekili Demirel, CHP Kütahya İl Başkanı Ali Rıza Muslu ve partililer, Atatürk Bulvarı'ndaki CHP İl Teşkilatı binası önünden yürüyüşe başladı. ''Demir yolu istiyoruz'', ''Trafik terörüne artık yeter, Bursa'ya demir yolu istiyoruz'' yazılı pankartlar taşıyan grup, Atatürk ve Abdurrahman Kara bulvarlarında yürüyerek Kütahya Garı'na geldi.

Demirel, bir bölümünü demir yolunda gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, ''Trafik Terörüne Yeter, Türkiye'ye Demir Yolu İstiyoruz'' kampanyası kapsamında 13 yıldır 44 ilde 200 kilometre yürüdüğünü, 74 bin kilometre yol katettiğini, yüzbinlerce imza topladığını söyledi.

''Trafik terörünün önüne geçmek, demir ağları bütün Türkiye'ye yeni baştan örmek için yollardayız'' diyen Demirel, şöyle konuştu:

''Türkiye'de trafik kazalarından çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Can ve mal kayıplarının önüne geçebilmek, azaltabilmek için demir yolu ulaşımının daha çağdaş ve güvenilir bir hale gelmesi lazım. Ne yazık ki, Türkiye'de demir yolu hak ettiği yeri bir türlü almıyor, tam tersine üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor. Demir yolu demek, cumhuriyet, bağımsızlık, özgürlük demektir. Biz her yıl, Kurtuluş Savaşı'nda kaybettiğimiz şehit sayısından fazlasını trafik kazalarında kaybediyoruz. Her yıl bir ilçemiz ölüyor, bir ilimiz sakat kalıyor. Türkiye, dünyada ölümlü kaza sayısı bakımından beşinci sıradadır. Artık buna 'dur' demek lazım. Ülkemizde trafik kazalarının önüne geçebilmenin, onları en aza indirebilmenin yolu, demir yolu ağını genişletmekten geçer, demir yolu seferlerini iptal etmekten değil.''

Demirel, Türkiye'de 1960'lı yıllarda yolcu taşımacılığının yüzde 50-60 oranında demir yollarıyla sağlandığını, günümüzde ise bu oranın yüzde 2-5'lere gerilediğini savundu.

Kütahya-Balıkesir arasında karşılıklı yapılan yolcu treni seferlerinin geçen aylarda iptal edildiğini söyleyen Demirel, ''Kütahya ve Balıkesir arasında varolan seferlerin kaldırılmasını protesto ediyoruz. Kütahyalıların ve Balıkesirlilerin bu demir yolu ulaşımından mahrum bırakılmasını asla kabul etmiyoruz'' dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 
Kaynak: Perşmebe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr