Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / DB MULTI-MODAL GELECEĞE RAZI OLDU

DB MULTI-MODAL GELECEĞE RAZI OLDU

DB MULTI-MODAL GELECEĞE RAZI OLDU16.06.2010

IRU, Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn’ın operasyonlarda yüke göre araç ve multimodal optimasyonu gözeten ‘’Modüler Kavramı’’ tartışmaya hazır olduğunu bildirdi


“Modüler Kavram” (MC), mevcut yükleme birimlerinin (modüller), olası uzun araç kombinasyonlarını veya gerektiğinde daha kısa kombinasyonları ile daha etkin ve multimodal kullanımına müsade eden sistemin adıdır.


Modüler kavramda aynı yükün daha az araçla multimodal taşınması esas alınıyor. Demiryolu-karayolu kombinasyonu ile verimlilik artırılırkeni maliyetler düşürülüyor.   Ayrıca, emisyon hacimleri de diğer maliyetler aşağı çekiliyor.

Avrupa demiryolu sektörünün en büyük oyuncularından biri olan Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn’ın bu yaklaşıma olumlu sinyal vermesi multi-modal gelecek için çok çmemli bulunuyor.

Uluslararası Karayolu Briliği IRU’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, IRU ile Deutsche Bahn (DB) / Verband der Automobilindustrie (VDA) için daha verimli bir ulaşım sisteminin oluşturulması üzerine ortak bir bildiri yayımladı.

Bildiride özellikle DB’nin kararlılığının yollarını ağır yük taşıtları ve ağırlık ve boyutları gözden geçirilmiş kurallar kurma isteğine göre görüşmek üzere “Modüler Kavramın” nasıl daha yenilikçi,olumlu, verimli lojistik zincir oluşturarak katkıda bulunabileceği yer aldı.

Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr