Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ÖZELLEŞTİRİLEN LİMAN TESİSLERİ TRABZONDA ELE ALINDI

ÖZELLEŞTİRİLEN LİMAN TESİSLERİ TRABZONDA ELE ALINDI

ÖZELLEŞTİRİLEN LİMAN TESİSLERİ TRABZONDA ELE ALINDI01.06.2010

TDİ'nin Kullanımında İken Özelleştirilen Liman Tesislerinin Sorunlarının Görüşülmesi Konulu Panel, Trabzon'da Gerçekleştirildi.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi’nin Kullanımında İken Özelleştirilen Liman Tesislerinin Sorunlarının Görüşülmesi Konulu Panel, 28 Mayıs 2010 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Trabzon Liman İşletmesi (ALPORT) ev sahipliğinde Trabzon’da gerçekleştirildi.
 
Panel’e başta Deniz Ulaştırması Genel Müdürü Sn. Dr. Özkan POYRAZ olmak üzere Denizcilik Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü temsilcileri ve Trabzon Vali Yardımcısı Aziz Mercan ile TDİ A. Ş. kullanımında iken özelleştirilen limanların yöneticileri ve Türkiye Liman İşletmeleri Derneği olmak üzere yaklaşık 70 kişiden oluşan geniş kapsamlı bir katılım sağlandı.
 
Panel’de; devletin hüküm ve tasarrufu altındaki kıyı alanlarına yönelik kiralama, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve uygulama projesi onayı gibi limanların işletme izinleri ile ilgili karşılaşılan sıkıntılar, kılavuzluk ve römorkörcülük izinleri ve yayımlanan teknik mevzuatın uygulamalarında karşılaşılacak sıkıntılar başta olmak üzere, sektör temsilcileri tarafından dile getirilen sorunlara karşılıklı çözüm önerileri getirildi ve bir kısım konular da merkez teşkilatlarına iletilmek üzere ilgili kamu kurumlarınca not alındı.
 
Trabzon Ticaret Odası toplantı salonunda saat 10.00’da başlayarak, etkin ve karşılıklı istişare ve görüş alışverişi şeklinde gerçekleştirilen panel, tarafların karşılıklı memnuniyeti sağlanmış olarak ve bu tür toplantıların değişik konu ve platformlarda tekrarlanması talebi ile kamu ve özel sektör işbirliği verimliliği ve memnuniyeti artıracağı temennisiyle saat 17.00’da sona erdi.
Kaynak: Denizcilik Müsteşarlığı
 
 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr