Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BALNAKA ALMAN İŞ ORTAĞI

BALNAKA ALMAN İŞ ORTAĞI

BALNAKA ALMAN İŞ ORTAĞI25.05.2010

Balnak, Türkiye-Almanya karayolu taşımacılığı alanında Avrupa’nın en büyük lojistik firmalarından Militzer & Münch’le işbirliği anlaşması imzaladı.

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Balnak’ın, Almanya’daki yeni iş ortağı Militzer & Münch (M&M) oldu. İşbirliği anlaşması iki şirketin üst düzey yöneticilerinin İstanbul’da katıldığı törende imzalandı.

M&M, merkezi İsviçre’de bulunan ve 825 milyon euro ciroya sahip olan Transinvest grubuna ait. M& M’ün, Almanya’da Hamburg, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Münih, Nürnberg ve Hof şehirlerinin de aralarında bulunduğu toplam 18 yerde ofisi buluyor. Avrupa, Kuzey Afrika, Rusya, Orta Doğu, Uzakdoğu ve Kafkaslar’da ise toplam 162 ofisi ve 2 bin 500 çalışanı bulunuyor.
 
‘‘Daha hızlı ve daha rekabetçi olacağız’’

1986 yılından bu yana Almanya’da faaliyetlerde bulunduklarını belirten Balnak Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Aygüler, ülkenin en büyük lojistik firmalarından M&M’le yaptıkları işbirliği sayesinde daha rekabetçi ve daha hızlı servis verme imkanına kavuştuklarını söyledi.
Militzer & Münch CEO’su Ewald Kaiser ise Balnak’la yaptıkları işbirliğini şu sözlerle değerlendirdi:

‘‘Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret oldukça büyük bir hacme sahip ve bunun önemli bir bölümü de karayolu taşımacılığıyla gerçekleşiyor. İki ülke arasındaki karayolu taşımacılığını Balnak’la gerçekleştirecek olmaktan son derece mutluyuz İki ülkenin iki büyük lojistik firması olarak güçlerimizi birleştiriyoruz ve bu işbirliğinin müşterilerimize artı değer katacağına inanıyoruz.’’

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr