Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / HAM PETROL SIZINTISI KONTROL ALTINA ALINDA

HAM PETROL SIZINTISI KONTROL ALTINA ALINDA

HAM PETROL SIZINTISI KONTROL ALTINA ALINDA17.05.2010

BP, Meksika Körfezi'nde çevre kirliliği felaketi tehdidi oluşturan ham petrol sızıntısını durdurmaya yönelik yeni girişimleri olan patlayan kuyudan bir boru sistemiyle petrolü çekme denemesinde başarı elde edildiğini bildirdi.
 
Ham petrol sızıntısı kontrol altına alındı

İngiliz petrol şirketi BP, Meksika Körfezi'nde büyük bir çevre kirliliği felaketi tehdidi oluşturan ham petrol sızıntısını durdurmaya yönelik yeni girişimleri olan patlayan kuyudan bir boru sistemiyle petrolü çekme denemesinde başarı elde edildiğini bildirdi.
BP tarafından yapılan açıklamada, 1,6 kilometre uzunluğundaki bir borunun, Meksika Körfezi'ne milyonlarca litre ham petrol fışkırtan kuyudan petrolü çekmeye başladığı kaydedildi. Şirketin sözcüsü Mark Proegler, çalışanlar ilk kez kısmen sızıntıyı kontrol altına alırken söz konusu aygıtın da başarıyla yerdeki bir tankere bağlandığını söyledi. Proegler, boruyla sızıntı yapan kuyudan çoğu petrolün çekilmeye devam ettiğini belirtti.
Borunun deniz dibine, derin su robotlarını yönlendiren mühendisler tarafından çok büyük dikkatle yerleştirildiği kaydedildi. Petrol sızıntısını kontrol altına almak için 3 haftadır çalışan şirket bugüne kadar bir başarı elde edememişti. Louisiana sahillerinin 80 kilometre açıklarındaki Deepwater Horizon platformunun 22 Nisanda bir patlamanın ardından batmasının ardından hergün denize 5 bin varil (800 bin litre) ham petrol sızması büyük bir çevre felaketi tehdidi oluşturdu.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr