CEVAYA ÖDÜL

CEVAYA ÖDÜL05.05.2010

CEVA, Kariyer.net tarafından verilen “İnsana Saygı” Ödülünü geçen yıllarda olduğu gibi yine elinde tuttu. 

Bu yıl 9.’su düzenlenen ‘İnsana Saygı’ Ödülleri’nin sahipleri, ödüllerini 15. İnsan Kaynakları Zirvesi’nde düzenlenen törende alırken, CEVA Lojistik Türkiye, lojistik sektörü kategorisinde ‘İnsana Saygı’ Ödülünü üst üste 7. kez almaya hak kazanmış oldu.
Dünya’nın üçüncü büyük lojistik şirketi olan CEVA, Türkiye’nin dünya çapında iş yapan dev firmalarını geride bırakarak Kariyer.net tarafından 9.su düzenlenen “İnsana Saygı Ödülleri”ni 7. kez almaya hak kazandı. İnsana Saygı Ödülleri’ne 31 sektörden toplam 80 firma layık görülürken, firmalar ödüllerini, İK Zirvesi’nin ilk günü olan 14 Nisan 2010’da Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi Rumeli Salonu’nda düzenlenen bir törenle aldılar.
Aday başvurularının en kısa sürede yüzde yüz olarak yanıtlanmasının esas ölçüt olarak alındığı, en çok istihdam sağlayan ve en çok başvuru alan firmaların layık görüldüğü değişik branşlarda yapılan araştırmalarda lojistik sektörü adına CEVA Lojistik insan kaynaklarına verdiği önemi bir kez daha göstermiş oldu.
CEVA Lojistik Türkiye ve Balkanlar İnsan Kaynakları Direktörü Nihat Çukurkaya, CEVA personeli ile gerçekleşen iletişimin işbaşı tarihinden itibaren değil, CEVA’ya iş başvurusu yapılan tarihten itibaren başladığını söylerken, iş başvurusu yapan herkesi potansiyel çalışanları olarak gördüklerini de ekledi. İş başvurusu yapan her adaya saygıyı şirket politikası olarak gördüklerini vurgulayan Çukurkaya sözlerine: “Yeni başvuranlara duyduğumuz saygı, bizim CEVA Lojistik çalışanı olarak kendimize olan saygımızla eşdeğerdir” diye devam etti.
Bu ödül tesadüflerle kazanılamaz
CEVA Lojistik’in 2003 yılından beri elinde tuttuğu ödülün tesadüf eseri kazanılmadığını vurgulayan Nihat Çukurkaya: “Dünyanın uluslar arası, tek insan kaynakları kalite standardı belgesi olan IIP Sertifikası’na sahip bir şirket olarak İnsan Kaynakları anlayışımız, tüm personelimize eşit mesafede durmaktır. Fırsat eşitliğinin sağlanması ve takdir-teşvik sistemlerini güçlendirmenin sonunda çalışanların kendilerini ifade etme özgürlüklerini sağlamak CEVA olarak başlıca amacımızdır” dedi. Çalışanların iş akışından ve süreçlerden haberdar etmenin öneminden de bahseden Çukurkaya, bu sayede moral ve motivasyonun arttırılmaya çalışıldığını da ekledi. Çalışanların iş dışında da kendi ürettikleri oyunlarıyla gösteriler yapmalarına ve bu gibi sanat aktivitelerine katılmalarını desteklediklerini yorumlarına ekleyen Çukurkaya, bu anlayışın süreçleri sayesinde İnsana Saygı Ödülünü kazandıklarını da söyledi. CEVA’nın bu yıl 7. kez almaya hak kazandığı İnsana Saygı Ödülü’nü önümüzdeki yıllarda da kazanmakta kararlı olduklarını belirten Nihat Çukurkaya, bu hedef için çalışmalarını hızlandırarak devam edeceklerini de açıkladı.
Kaynak: Ambar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr