Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TRACECA ALT YAPI PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

TRACECA ALT YAPI PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ

TRACECA ALT YAPI PROJELERİ DEĞERLENDİRİLDİ21.04.2010

TRACECA Altyapı Projelerini Belirleme 2. Bölgesel Toplantısı 12 Şubat 2010 tarihinde Dr. Kapt. Barış Tozar'ın ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Toplantıya Azerbaycan, Kırgızistan, Ermenistan ve Romanya Ulusal Sekreterleri katılım sağladı. Azerbaycan, Kırgızistan ve Romanya diğer ülkelerin öncelikli altyapı projelerini değerlendirmek amacıyla toplantıya katılım sağladı. Toplantı Avrupa Komisyonu TEN-T politikaları temsilcisi ve TRACECA Genel Sekreterinin açılış konuşmaları ile başladı.

Toplantıya Türkiye'den TRACECA Ulusal Sekreteri Dr. Barış Tozar başkanlığında, Ulusal Sekreter Yardımcısı İzzet Işık, TRACECA Uzmanı Seçil Özyanık, DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü'nden Mühendis Uğur Arslan, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden Mühendis Kenan Kayacı ve TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü'nden Mühendis Fatih Sarıkoç katılım sağladı. Toplantıda ilk olarak Türkiye adına İzzet Işık tarafından Türkiye'nin öncelikli altyapı projeleri sunuldu.
Buna göre; söz konusu projeler :
• Gerede-Merzifon Karayolu iyileştirilmesi,
• Rehafiye-Erzurum-Gürbulak Karayolu iyileştirilmesi,
• Mersin Konteynır Limanı,
• Filyos Limanı,
• Irmak-Karabük-Zonguldak Hattının Sinyalizasyonu.
Öte yandan toplantıda Ermenistan tarafından 4; Azerbaycan 2, İran 1 adet öncelikli altyapı projeleri sunuldu. Bu projeler yapılan sunumlardan sonra diğer ülkeler tarafından dağıtılan değerlendirme formu üzerinde değerlendirildi. Toplantıdan sonra projelerinin nihai haline getirileceği bir toplantı daha yapılması ve yılsonunda kararlaştırılan projeleri TRACECA Yatırım Forum’da sunulması planlanıyor.
 
Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr