Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / LİMAN PROJESİNDE DESTEK ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

LİMAN PROJESİNDE DESTEK ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

LİMAN PROJESİNDE DESTEK ARAYIŞLARI SÜRÜYOR10.03.2010
Alaplı’ya yapılması düşünülen liman projesi ile ilgili ziyaretlere devam eden ALPORT Yönetim Kurulu Başkan’ı İsmet Yılmaz ve Alaplı Ticaret odası Başkan’ı Rafet Kılıç, Çınar Boru ve Tat Metal’i ziyaret etti.
ALPORT Yönetim Kurulu Başkan’ı İsmet Yılmaz ve Alaplı Ticaret odası Başkan’ı Rafet Kılıç ilk olarak Çınar Boru ve Profil Fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çınar Boru ve Profil Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan’ı Abduraman Çınar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bölgemizin bir kapısı olacak liman projesi, hepimiz bu konuya önem veriyor ve hassasiyetle duruyoruz. Limanın bir an önce hayata geçirilmesi için, biz firma olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İlçenin kalkınmasının, yanı sıra bölgenin hareketlenmesini sağlayacak liman için çalışmaların bir an önce başlamasını istiyoruz. Liman yapımında ortak hareket etme adına elimizi taşın altına koymaya hazırız. Limana karşı çıkmak bölgeye yapılacak en büyük kötülüktür. Sadece Çınar boru olarak yıllık 300.000 bin ton yükleme ve boşaltma yapıyoruz. Dünyaya mal satmanın çalışmalarını yapıyoruz, Alaplı’da liman projesi gerçekleşir ve liman hayata geçerse, piyasalarda önemli bir oyuncu olma adına büyük avantajlar yakalarız. İstihdam ettiğimiz işçi sayısı da artarak devam eder, yer konusu ve fizibilite çalışmaları bittiğinde bir an önce geç kalınmadan çalışmalara başlanılmalıdır” dedi.
Ziyarette konuşan ALPORT Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yılmaz’da, “İlçemiz ve bölge ekonomisine önemli bir girdi sağlayacak olan liman projesine tüm iş adamlarımızın desteğini bekliyoruz” diye konuştu. ALPORT Yönetim Kurulu Başkan’ı İsmet Yılmaz ve Alaplı Ticaret odası Başkan’ı Rafet Kılıç, daha sonra Tat Metal’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tat Metal Müdürü Hayrettin Yavuz ise, “Alaplı’ya yapılması gündemde olan liman projesi, bölgenin dışa açılan kapısı olacaktır, fabrikalarımızda üretilen malları dış pazara göndermenin zorluğunu yaşarken, limanlarda yükleme ve boşaltma yapacak yer bulma sıkıntısı yaşamaktayız. Alaplı’ya yapılacak limanın fabrikalara önemli bir kolaylık sağlamanın yanında, işlerimiz de daha süratli şekilde yürüyecek, yöredeki işletmeler dış Dünya ile ithalat ve ihracat bağlantılarını daha kolay yapma şansına sahip olacak. İşletmelerin yanı sıra istihdam artacak, işsize iş sahası açılacak, Alaplı’nın liman şehri olması ile birlikte burada da yeni iş yerleri açılacak. Alaplı Halkı limanı sadece yükleme ve doldurma yeri olarak düşünmemeli. Bu proje 7’den 70’e herkesime yarayacak bir projedir. Biz Tat Metal olarak yıllık 400.000 bin ton yükleme boşaltma yapıyoruz. Kazanan işletme, rekabet edebilen işletmedir. İşletmeler kazanması yeni yatırım, yatırım ise istihdam demektir. Olaya bu gözle bakılmalıdır” dedi.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr