Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ÇORUMDA DEMİRYOLU HEYECANI

ÇORUMDA DEMİRYOLU HEYECANI

ÇORUMDA DEMİRYOLU HEYECANI19.02.2010

Samsun Limanı'nın Ankara ve Çorum bölgelerindeki iller tarafından tercih edilebilir bir liman olabilmesi için demiryolunun şart olduğu öne sürülüyor.

Çorum'u kapsayacak demiryolu projesinin uzun süredir hayalleri olduğunu söyleyen Çetin  Başaranhıncal, Samsun Limanı'nın Ankara ve Çorum bölgelerindeki iller tarafından tercih edilebilir bir liman olabilmesi için yatırım programına eklenmesi gerektiğini öne sürdü
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Samsun Limanı'nın Ankara ve Çorum bölgesindeki iller tarafından tercih edilebilir bir liman olarak görülmesi için Ankara'yı direk Samsun'a bağlayacak 'Ankara-Çorum-Samsun' güzergahı demiryolunun planlamasının yapılması, projelendirilmesi ve yatırım programına eklenmesinin gerekmekte olduğunu söyledi.
Başaranhıncal, uzun süredir ihtiyaç olarak kendini gösteren demiryolunun, Çorum'a kazandırılması hususunda çabalarının devam ettiğini, bu taleplerini de her platformda dile getirdiklerini de ifade etti. Çorum'u kapsayacak demiryolu projesinin, uzun süredir hayalleri olarak karşılarında durduğunu ifade eden Çorum TSO Başkanı Başaranhıncal, demiryolu yatırımının gerçekleşmesi durumunda Çorum ve Ankara bölgelerine sağlayacağı katkıların farkında ve bilincinde olduklarını da sözlerine ekledi.
Başkent Ankara"yı en yakın bir şekilde Samsun limanına bağlayacak bir demiryolu projesinin eksikliğini uzun yıllar hissedildiğini öne süren Başaranhıncal, ''İç Anadolu ve Ankara illerinde üretimi yapılan sanayi ürünlerinin ihracatı İzmir ve Mersin gibi limanlar kullanılarak gerçekleştirilmektedir” dedi.
Ankara ilini Karadeniz"e en kısa yoldan bağlayacak demiryolunun, Ankara-Çorum-Samsun güzergahını içine alan bir tren yolu projesi olduğunun da altını çizen Başaranhıncal sözlerini şöyle sürdürdü: Çorum İlinin içinden geçecek demiryolu projesi bu projedir. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan "TR 83" bölgesi içinde yer alan ve bazı il ve ilçelerde bulunan bu günkü demiryolu güzergahları, Ankara"yı direk Samsun"a bağlamaktan uzak kalmakta ve ihtiyacı karşılamamaktadır”

Kaynak: Selin KAYA - HALKGAZETESİ