Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İZMİR LİMANINA ROTTERDAM ÖNERİSİ

İZMİR LİMANINA ROTTERDAM ÖNERİSİ

İZMİR LİMANINA ROTTERDAM ÖNERİSİ19.02.2010

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Limanı özelleştirmesinde otonom yönetim önerileri kabul edilirse, dünyanın dördüncü büyük limanına sahip olan ve ‘otonom’ bir sistemle yönetilen Hollanda Roterdam Belediye Başkanı ve oda başkanları ile görüşeceklerini söyledi.

Hollanda Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Willem Van Rossem’ın İZTO’yu ziyaretinde konuşan Ekrem Demirtaş, ihaleyi alan konsorsiyumun ek süre talebinin reddedilmesiyle tıkanan İzmir Limanı özelleştirmesinde kendilerinin de önerileri olduğunu anlattı.
Demirtaş, “İzmir Limanı özelleştirilmesi gerçekleştirilemedi. Şu anda ikinci sıradaki Çelebi’den gelecek karar bekleniyor. Bizim hükümete önerimiz limanda otonom bir yönetim yapısının oluşturulması. Bu şekilde limandaki işlemler hızlandırılmış olur” dedi.

Demirtaş, Hollanda ile bu alanda da bir işbirliği yapılabileceğini aktardı. Roterdam’ın dünyanın dördüncü büyük limanına sahip bir kent olduğunu dile getiren Demirtaş, “Bu konuda önemli olan hükümetin ne yapacağını karar vermesi. Önerimiz kabul edilirse Roterdam Belediye Başkanı ve Oda Başkanları ile görüşeceğiz” diye konuştu. Rossem ise, Roterdam limanının da‘ otonom’ bir sistemle idare edildiğini aktardı.

Kaynak: Ajanslar
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr