Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / İTODAN İŞADAMLARINA VİZE KOLAYLIĞI

İTODAN İŞADAMLARINA VİZE KOLAYLIĞI

İTODAN İŞADAMLARINA VİZE KOLAYLIĞI19.02.2010İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, yaptıkları anlaşmayla işadamlarına Fransa ve İtalya için vize kolaylığı getirdiklerini söyledi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Fransa ile imzaladıkları, önümüzdeki pazartesi günü de İtalya ile imzalayacakları anlaşma ile bu ülkelere İTO aracılığıyla başvuran iş adamlarına uzun vadeli ve az evrakla vize verildiğini söyledi.

Yalçıntaş, Fransa'da İTO ve Paris Ticaret ve Sanayi Odası (CCIP) evsahipliğinde düzenlenen Orta Doğu-Orta Asya-Akdeniz-Afrika Bölgelerarası İş Forumu sırasında gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. İş adamlarının AB ülkelerinde karşı karşıya kaldığı vize sorununa ilişkin bir soru üzerine Yalçıntaş, bu alanda ciddi bir çalışmaları bulunduğunu ve birçok Avrupa ve özellikle Schengen ülkesinin büyükelçisiyle görüştüklerini ve arka arkaya anlaşmalar imzaladıklarını kaydetti.

Yalçıntaş, "Fransa ile bir anlaşma imzaladık, pazartesi günü İtalya ile imzalayacağız. Bu ülkeler bizim vasıtamızla başvuran iş adamlarına uzun vadeli ve az evrakla vize veriyor. İş adamlarımız bizim aracılığımızla müracaat ettikleri zaman, biz kendi iş geçmişlerini içeren bir belge hazırlayıp, konsolosluğa veriyoruz. Bizim kefaletimiz oluyor. Bizim de muhtelif kriterlerimiz var tabii bu arkadaşlara kefil olmak için. Kaç senedir iş yaptıkları, kaç kişi çalıştırdıkları, vergilerini ödeyip ödemedikleri gibi..." diye konuştu.

Renault Clio'nun üretim yerine ilişkin bir soru üzerine Yalçıntaş, bu konuda sağlanan yatırım koşullarının önemli olduğunu belirterek, "Türkiye olarak iyi şartlar sağlıyorsak üretim Türkiye'ye gelecektir. Hiç kimsenin hiç kimseye kızmaya hakkı yok. Bu bir ekonomik satrançtır. Bizim doğru taşları oynamamız lazım ki maçı kazanalım" dedi.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr