Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / BARCELONAYI ARTIK THY UÇURACAK

BARCELONAYI ARTIK THY UÇURACAK

BARCELONAYI ARTIK THY UÇURACAK09.12.2009Türk Hava Yolları'nın (THY), dünyaca ünlü futbol takımı Barcelona'ya sponsor olmasının diğer firmaları da harekete geçirmesi bekleniyor. Bu prestijli anlaşmayla birlikte Türk firmalarının yurtdışındaki sporsorluk faaliyetlerinin artabileceği ifade ediliyor. Şu an Turkcell Süper Lig'de top koşturan 18 takıma sponsor olan 100 şirket var.

Türk firmalarının futbola olan ilgisi yurtdışı sponsorluklarla devam ediyor. Süper Lig kulüplerine yıllardır kıyafet sponsoru olan D'S Damat'ın ardından şimdi de THY, dev bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. Zaman Gazetesi'nin haberine göre dünyanın en çok ilgi gören futbol takımlarının başında gelen Barcelona ile THY, 3 yıllık bir sponsorluk anlaşması için el sıkıştı. Anlaşmaya göre THY, 3 yıl boyunca Barcelona'nın "resmi taşıyıcısı" ünvanını alacak ve takıma tahsis edilecek uçağa "Barcelona" ismi verilerek, uçağın üzerine de Barcelona logosu yerleştirilecek. 3 hafta içinde netleşecek anlaşma ile THY, Barcelona'nın 5. ana sponsoru olacak. THY, İspanyol ekibine ilk uçağını Abu Dabi'de düzenlenecek FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası için 13 Aralık'ta tahsis edecek.

 

Süper Lig'de 20 sektör var
Süper Lig'de "top koşturan" şirketler en fazla telekomünikasyon, gıda, içecek ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Bankacılık, finans ve turizm sektörlerinin de ligdeki ağırlığı artıyor. 2008-2009 sezonunda 100'den fazla firma Turkcell Süper Lig'de mücadele eden 18 kulübe sponsor oldu. Yaklaşık 20 sektörde faaliyet gösteren bu firmalar sadece büyük kulüplere değil, Anadolu'nun çeşitli bölgelerindeki kulüplere de destek veriyor. Firmaların en fazla destek verdiği futbol takımı ise Milli Takım. Milli Takım sponsorları arasında hazır giyimden içeceğe, otomotivden akaryakıta kadar birçok farklı sektörden 15 şirket bulunuyor. Milli Takım'ın ana sponsorları arasında Nike, Coca-Cola, Efes Pilsen, Garanti, Turkcell, Mercedes-Benz, Türk Havayolları, Ülker ve TTNet yer alıyor. Milli Takım'ın resmi tedarikçileri ise Petrol Ofisi, Acıbadem, Sarar, Powerade, Teknosa ve Yurtiçi Kargo.

 
Kaynak: Referans
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr