Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TOBB, EYALET BAZINDA ÇALIŞACAK

TOBB, EYALET BAZINDA ÇALIŞACAK

TOBB, EYALET BAZINDA ÇALIŞACAK09.12.2009Hisarcıklıoğlu, ABD, Almanya, Çin ve Hindistan'da çalışma stratejilerini değiştireceklerini, bu ülkelerde eyalet bazında çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın Genel Kurulu'na katılmak üzere Almanya'nın Münih kentine gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Almanya ile ticari ilişkiler, Dubai'de ortaya çıkan kriz, Türkiye ekonomisi ve mesleki eğitimde katsayı iptaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki dönemde ABD, Almanya, Çin ve Hindistan'da çalışma stratejilerini değiştireceklerini, bu ülkelerde eyalet bazında çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, bu değişikliğin nedenine ilişkin olarak eyalet hükümetlerinin sağladığı teşvikleri gösterdi.

TOBB Başkanı, "Almanya'dan bize talep geldi. 'Türk yatırımcılarına öncelik vermek, teşvik vermek istiyoruz' dediler. Eyalet hükümetlerinin merkezi hükümetlerden ayrı teşvikleri, destekleri var. O nedenle orada etkin olmak lazım" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede 10 Şubat'ta Doche Bank ile ortak bir toplantı düzenleyeceklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Almanya'da önem verdikleri eyaletlerin de Bavyera, Kuzey Renwestfalya, Hessen, Baden-Nütenberg ve Aşağı Saksonya olduğunu dile getirdi.

Finansman bulma noktasında Almanya ile üçüncü ülkelerde işbirliğini önemsediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, öncelikli olarak Irak üzerinde durulduğunu, 10 Aralık'ta İstanbul'da bu çerçevede bir toplantı yapılacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, böyle bir işbirliği için hedef rakam bulunmadığını, Almanların güvenlik sorunu nedeniyle Irak'a giremediklerini kaydetti.

Dubai tedirginliği

Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin Dubai de yaşananlara dikkat çekerek, "Krizin V şeklinden W şekline döneceği söyleniyor. Buna katılıyor musunuz?" şeklindeki soruları üzerine de bazı ekonomistlerin bu yönde yorumları olduğuna işaret etti ve "Son 1 haftada önümüze böyle bir problem çıktı. Türk müteahhitlerinin Dubai'de çok önemli yatırımları var" yanıtını verdi. TOBB Başkanı, "Dubai'deki kriz Türkiye için bir fırsat olabilir mi?" sorusuna karşılık olarak da "Evet olabilir ama bunun için Türkiye'nin cazibe merkezi olmasını sağlayacak altyapıyı hazırlamak lazım" dedi.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr