Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / KAPIKULE TIR PARKININ İMARINA EDİRNELİLER TALİP

KAPIKULE TIR PARKININ İMARINA EDİRNELİLER TALİP

KAPIKULE TIR PARKININ İMARINA EDİRNELİLER TALİP02.12.2009

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Genel Meclisi üyelerinin, TIR parkını Edirneliler'in yapması yönünde görüş birliğinde olduklarını belirtti.

Sedefçi ''Bu tesisi Edirneliler çok rahatlıkla yapar ve yılda 8-10 milyon, Edirneli'nin cebine girer. Bu konuda inatlaşmayı bırakalım. İnşallah Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı da Edirneli bir birey olduğunu düşünerek, bunu destekler'' dedi.
Edirne İl Genel Meclisi Üyeleri ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Bülent Alamut, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti.
Başkan Hamdi Sedefçi, görüşmeden sonra belediye meclis salonunda düzenlenen ortak basın toplantısında, Kapıkule Sınır Kapısı'na TIR parkının Edirneliler tarafından yapılması hususunda İl Genel Meclisi Üyeleri ve ETSO Başkanı Alamut'un ziyaretinde desteğini yinelediğini söyledi.
TIR parkının Edirne ekonomisine yılda 8- 10 milyon lira katkısının olacağını öngördüklerini ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:
''İl Genel Meclisi üyeleri, il genel meclisinde görüşün, parti ayrımı olmaksızın TIR parkının Edirneliler'in yapması yönünde olduğunu bana ilettiler. Bu tesisi Edirneliler çok rahatlıkla yapar ve yılda 8-10 milyon, Edirneli'nin cebine girer. Bu konuda inatlaşmayı bırakalım. İnşallah Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı da Edirneli bir birey olduğunu düşünerek, bunu destekler. Edirne Valisi'nden de katkı istiyoruz. İnşallah bunu başarırsak Edirne'ye büyük katkımız olur.''
İl Genel Meclisi Başkanı Tacettin Çalım ise Sedefçi'nin destek verici sözlerinin kendilerini cesaretlendirdiğini belirtti.
ETSO Başkanı Bülent Alamut da, TIR parkını Edirneliler'in yapması gerektiğine vurgu yaparak, ''Uzun zamandan beri tartışılan TIR parkı sorununa noktayı koymamız gerekiyor. Burada siyaset ve kişisel bir hesap yok. Bunun Ankara'dan, egzoz dumanını yutan Edirne'ye tedavi parası gibi görülmesini istiyoruz.
Bizim için önemli olan Edirne'nin menfaatidir. Geçmişte dezenfekte parası vardı, buradan elde edilen gelir tarihi eserlerin onarımlarında kullanılırdı, bu da kalktı. Şimdi Kapıkule var, biz bakıyoruz, bir katkısı yok. İnşallah Edirne hakkettiği aktarımı alır'' diye konuştu.

Kaynak: Perşembe Rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr