Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?

TAŞIMACILIK DÜNYASINDA NE OLDU?03.11.2009

DHL, Melbourn’da lojistik merkez açıyor; Jade Cargo’dan Çin -Türkiye hattı; CEVA ve Kuehne Nagel projeleri; UPS karlılığında artış...

Jade Cargo’dan Çin -Türkiye hattı

Jade Cargo, Şanghay ve İstanbul arasında tarifeli uçak kargo seferi başlatıyor. 29 Ekim’de başlayan seferler Şanghay Pudong Havaalanı’ndan İstanbul Atatürk Havaalanı’na ve devamında da Amsterdam’a uçacak.

DHL, Melbourn’daki lojistik merkezini açıyor

DHL, Avustralya’da Melbourn’da 35 milyon Avustralya Doları harcayarak inşa ettirdiği yeni lojistik merkezine geçiyor. Merkez son teknolojinin kullanılmasına uygun ve üst derecede güvenlik önlemlerinin alındığı bir yer olarak, işlem zamanını yarı yarıya kısaltıyor.

CEVA ve Kuehne+Nagel projeleri

Nestle, Şili’de ulusal lojistik merkezinin işletilmesini Kuehne+Nagel’den istedi. Ceva Logistics ise İtalya Bergamo’da teknoloji müşterileri için özel olarak hazırlanmış yeni bir lojistik merkezini işletmeye aldı. CEVA, İngiltere ve Kuzey İrlanda’da BMW’nin ve Mini’nin 200 bayisi için yedek parça dağıtımını da üstlendi.

UPS karlılığında artış

3. çeyrek sonuçlarını açıklayan UPS, küresel ekonominin dengeli hale geldiğini ancak daha alınacak çok yol olduğunu bildirdi. 3. çeyrek cirosunun 11 milyar dolar ve işletme karının 1 milyar dolara yakın olduğu açıklandı. Bu rakam geçen sene aynı döneme göre % 46 düşük durumda.

 

Atilla Yıldıztekin
atilla@yildiztekin.com


Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr