ATAMALAR YAPILDI

ATAMALAR YAPILDI20.10.2009

Gümrük Müsteşarlığına Maksut Mete, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına da Yunus Arıncı getirildi.

BOTAŞ ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürleri ise görevlerinden alındı.
Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan atama kararlarına göre, Mehmet Emin Zararsız'ın Sosyal Güvenlik Kurulu Başkanı olmasıyla atanmasıyla boşalan Gümrük Müsteşarlığına Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Maksut Mete atandı. Mutalip Ünal'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) üyeliğine atanmasıyla boşalan Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına da Başbakanlık Başmüfettişi Yunus Arıncı'nın ataması yapıldı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığına Avrupa Birliği Genel Müdürü Cemalettin Damlacı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcılığına Tahir Akbaş, Türkiye İş Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine de Bakanlık temsilcisi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları getirildi.

İstanbul Vali Yardımcılığına, Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Aydın atanırken, Adli Tıp Kurumu 5. Adli Tıp İhtisas Kurulu Tıbbi Genetik üyeliği için, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Özen görevlendirildi.


Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Saltuk Düzyol ile Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Dağdelen de başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alındı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü İsrafil Çelik ile bu Bakanlığın Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Daire Başkanı Ufuk Özgelen de görevlerinden alınarak, Bakanlık Müşaviri oldular.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Bağlı ve İlgili Kuruluşlar Dairesi Başkanlığına, Bilgi İşlem ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Ali Özcan'ın ataması yapıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında da İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Başar görevinden alındı.

Resmi Gazete'deki diğer atama kararlarıyla da İzmir Vali Yardımcılığına Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zülkif Dağlı, Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliğine Aysel Tengilimoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İş Müfettişliğine Şuayup Er, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne de Cumali Akın getirildi.


Kaynak: Persembe rotası

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr