Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / EN İYİ PERFORMANS BOINGDEN

EN İYİ PERFORMANS BOINGDEN

EN İYİ PERFORMANS BOINGDEN01.10.2009

Boeing Firması, sıralayan 2009 Küresel Karbon Salınımı Liderlik Endeksi’nde (Global Carbon Disclosure Leadership Index - CDLI) en iyi performans gösteren sanayi şirketi olarak seçildi...

Boeing Firması, kuruluşları iklim değişikliği risklerini ve çevresel performansı artırmaya yönelik eylemleri raporlamadaki şeffaflıklarına göre sıralayan 2009 Küresel Karbon Salınımı Liderlik Endeksi’nde (Global Carbon Disclosure Leadership Index - CDLI) en iyi performans gösteren sanayi şirketi olarak seçildi.

Endeks, yatırımcılar tarafından fonlanan ve kâr amacı gütmeyen, küresel kurumsal karbon emisyonu konusundaki en kapsamlı araştırmayı yapan Karbon Salınımı Projesi tarafından geliştirilmiştir. Rapor, aynı zamanda Boeing’in enerji tasarruflu ürünleri ve hizmetleri ile yalın imalat tekniklerine odaklanmış olmasına da değiniyor.

Karbon Salınımı Projesi’nin Başkanı Paul Dickinson, 2009 Küresel Karbon Salınımı Liderlik Endeksi’nde yer alan şirketlerin, karbon emisyonunu konusunu anlamanın ve yönetmenin kendi işletmelerini etkilemeye devam edeceğinin farkında olduklarını söyledi ve ekledi:

“Risklerini bugün kontrol eden, emisyonlarını yöneten ve düşük karbonlu mal ve hizmetler üretmenin yollarını arayan şirketler, gelecekteğin düşük karbonlu ekonomisinde refaha erişmede en iyi yerde olacaklardır.

Karbon Salınımı Projesi için PricewaterhouseCoopers tarafından oluşturulan CDLI endeksi, kurumsal yatırımcıların Financial Times Stock Exchange Global 500’de yer alan şirketlerin iklim değişikliği konusunu ne şekilde ele aldıklarını değerlendirmelerine yardımcı olan bir araç niteliği taşıyor. Endeks, 475 kurumsal yatırımcının 55 trilyon doları aşkın karma varlıklarına yönelik olarak hazırlanmış olup dünya çapında yaklaşık 2.500 şirketin performansını değerlendirmektedir.

Boeing, agresif çevresel performans hedefleri belirlemiştir. Boeing, 2012 yılına kadar, başlıca üretim tesislerinde, katı atık geri dönüşüm oranı, enerji verimliliği ve sera gazı emisyonu yoğunluğu konusunda %25 iyileşmeyi hedeflemekte olup tehlikeli atıkların da benzer şekilde azaltılmasını amaçlamaktadır.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr