Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DENİZDE KRİZ 2011 DE BİTER

DENİZDE KRİZ 2011 DE BİTER

DENİZDE KRİZ 2011  DE BİTER 01.09.2009

Denizcilik sektörünün büyük hasar gördüğünü söyleyen Arkas, ekonominin önümüzdeki yıldan sonra düzelmeye başlayacağını söyledi.

DENİZCİLİK sektörünün dünyada ekonomik krizin belirtileri henüz yokken kendi krizini yaşamaya başladığını söyleyen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, bu nedenle diğer sektörlerden daha fazla etkilendiğini savundu. Ekonomik krizin 2010 yılından itibaren etkisini kaybedeceğini öne süren Arkas, “Ekonomik krizin etkisini kaybetmesiyle birlikte, 2011 yılının ikinci yarısından itibaren sektör karlı bir hale gelebilir” dedi. Arkas, Türk denizcilik sektörünün, dünyadaki denizcilik sektörün gelişiminin üzerinde gelişme gösterdiğini de ifade etti.

Aşırı tersane yapıldı

“Türkiye denizcilikte son dönemde çok aşama kaydetti” diyen Arkas daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörde herkes iyi para kazandı. Bu süper zamanın hiç bitmeyeceği sanıldı. Ama birden bire ekonomik kriz başlayınca herkes gafil ve hazırlıksız yakalandı. Türkiye’de son yıllarda aşırı tersane yatırımı yapıldı. İhtiyacın üzerinde gemi siparişi verildi. Sektörde bu kriz ortamında kimin nakdi güçlüyse o ayakta kalır. Bugün gemicilikte ‘para kazanıyorum’ diyen doğru söylemez. Yaşanan kriz 2010 yılından itibaren etkisini kaybeder.”

Gemilerin bayrağında ısrarlıyım

Lucien Arkas, ekonomik krizden önce Yalova’da tersane yapmak için bir arsa aldığını, ancak ekonomide yaşanan olumsuzluklardan dolayı yatırımını durdurduğunu belirtti.

Türk bayrağı

Arkas Holding filosundaki konteyner gemilerinin hepsinin Türk bayraklı olduğunu da hatırlatan Arkas, “Ben maliyeti çok da olsa, gemilerimin Türk bayraklı olmasında ısrar ediyorum” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr