Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ALİAĞA - MENDERESTE YİNE ENGEL

ALİAĞA - MENDERESTE YİNE ENGEL

ALİAĞA - MENDERESTE YİNE ENGEL25.08.2009

Aliağa Menderes Demiryolu Hattı'nın, metro standartlarına çıkarılmasını öngören hızlı tren projesi, bir kez daha gecikti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortaklaşa hayata geçirdiği Aliağa Menderes Demiryolu Hattı'nın, metro standartlarına çıkarılmasını öngören hızlı tren projesi, bir kez daha gecikti. Hattın sinyalizasyon projesi ikinci defa iptal edildi.
Aliağa-Menderes Hızlı Tren Projesi'nin can damarını oluşturan sinyalizasyon ihalesi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edildi.
KİK resmi internet sitesinde yayımlanan iptal kararı, Büyükşehir Belediyesi'ne henüz tebliğ edilmezken, iptal nedeniyle projenin yaklaşık bir yıl gecikeceği belirtildi.
80 kilometrelik hattın metro standartlarına çıkarılmasını öngören hızlı tren projesinin sinyalizasyon, haberleşme ihalesi ilk olarak 2008 yılında yapıldı. Siemens'in kazandığı ihaleye, Ankaralı bir firma itiraz etmişti. İhalenin KİK tarafından iptal edilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi 14 Ocak 2009'da ikinci ihaleyi yaptı. Bu ihaleyi ise DOYAP firması kazandı. 7 ayda bitirilmesi planlanan ihaleye bu defa Siemens itiraz ederek KİK'e taşıdı.

HATTIN CAN DAMARINI OLUŞTURUYOR

KİK'in iptal ettiği ihale, 80 kilometrelik hattın can damarını oluşturan sinyalizasyon haberleşme, kapalı devre televizyon sistemi, acil yardım telefonları, yolcu bilgilendirme sistemleri ile Çiğli'de inşa edilen tren depolama ve bakım atölyesinin sinyalizasyon sisteminin kurulmasını içeriyordu. Hat üzerinde 31 istasyon yer alırken hattın Karşıyaka'da 3, Buca Şirinyer'de de 1.7 kilometrelik bölümünün yer altından gitmesi planlanıyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr