Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / TEŞVİK BELGESİ KAPSAMI GENİŞLEDİ

TEŞVİK BELGESİ KAPSAMI GENİŞLEDİ

TEŞVİK BELGESİ KAPSAMI GENİŞLEDİ25.08.2009

Bölgesel desteklerden yararlanamayan teşvik belgeleri kapsamına makine ve teçhizat, bina - inşaat gibi yatırım harcamaları ilave edilebilecek

 

 

ANKARA - Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar çerçevesinde teşvik belgeleri kapsamına makine ve teçhizat, bina - inşaat gibi yatırım harcamaları ilave edilebilecek.

Hazine Müsteşarlığının söz konusu uygulamada değişikliği içeren tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımladı.

Buna göre, tebliğin, "sabit yatırım tutarı ve asgari kapasiteler" başlıklı 5. maddesinin 1. fıkrası, "Ancak büyük ölçekli yatırımlar, bölgesel yatırımlar ile genel teşvik sisteminden yararlanacak yatırımların Karar eki listelerde yer alan yukarıdaki tutarların üzerindeki asgari sabit yatırım tutarı ve/veya asgari kapasite şartını sağlaması gerekmektedir" şeklinde değiştirildi.

Tebliğin, "teşvik belgesi kapsamında değerlendirilemeyen harcamaların" yer aldığı 9. maddesinin 2. fıkrasının "d" bendinde yer alan "baskı" ibaresi iptal edildi.

Tebliğin "daha önceki yıllara ait Bakanlar Kurulu kararlarına istinaden düzenlenmiş teşvik belgeleri için uygulanabilecek hükümleri" içeren 36. maddesinin 4. fıkrasının son cümlesi de değiştirildi. Buna göre, yatırımın yapılacağı yerde bölgesel desteklerden yararlanamayan, genel teşvik sistemi içerisindeki yatırım konularında düzenlenmiş teşvik belgeleri kapsamına makine ve teçhizat, bina - inşaat gibi yatırım harcamaları ilave edilebilecek. Ancak söz konusu teşvik belgelerinde faiz desteği öngörülmüş olması halinde, ilave harcamalar için faiz desteği uygulanmayacak.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr