Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / PUTİN İN SÖZÜ DE KAR ETMEDİ

PUTİN İN SÖZÜ DE KAR ETMEDİ

PUTİN  İN SÖZÜ DE KAR ETMEDİ17.08.2009

Türkiye’den Rusya’ya giden malların gümrüklerde beklemeden, elektronik ortamda önceden bildirimle rahatlıkla geçebilmesinin ilk gününde sorun aşılamadı.

İSTANBUL - Türkiye ile Rusya arasında büyük sorun oluşturan gümrük krizine dair Rusya Başbakanı Putin ve Başbakan Erdoğan arasında anlaşma imzalanmasına rağmen uygulamanın ilk gününde sorun aşılamadı.

Putin’in Türkiye ziyaretinde Türkiye’den Rusya’ya giden malların gümrüklerde beklemeden, elektronik ortamda önceden bildirimle rahatlıkla geçebilmesi için bir anlaşma imzalanmış ve 17 Ağustos itibariyle bu anlaşmanın devreye konulması kararı alınmıştı. Uygulamının ilk gününde sorun aşılamadı.

Türk malları yine Rus gümrüklerinde kaldı. DÜNYA’ya konuşan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Lemi Tolunay, “Rusya’ya giden mallar için bir takım garip uygulamalar başladı. Ben İstanbul Gümrük Başmüdürü ile görüştüm. Yapılan anlaşmanın uygulamasına yönelik resmi bir yazının iletilmediğini söylediler. Müsteşarlıkla da görüştüm. Onlar da resmiyet için teyit beklediklerini söylediler. Yani uygulamanın başlayıp başlamadığı konusunda kesin bir bilgi yok” dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr