Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / MERSİN - TRIESTE UN RO-RO SEFERLERİNDE BÜYÜK RAĞBET

MERSİN - TRIESTE UN RO-RO SEFERLERİNDE BÜYÜK RAĞBET

MERSİN - TRIESTE UN RO-RO SEFERLERİNDE BÜYÜK RAĞBET31.07.2009

Mersin Limanı (MIP) ile İtalya'nın Trieste Limanı arasında 4 Nisan'da başlatılan Ro-Ro gemi seferlerine olan talep, küresel durgunluğa rağmen artış gösteriyor.

 

UN Ro-Ro İşletmeleri AŞ ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ'nin ortak girişimi ile sürdürülen Mersin Limanı (MIP) ile İtalya'nın Trieste Limanı arasındaki Ro-Ro gemi seferlerine olan ilgi, bölgenin Avrupa bağlantısına olan ihtiyacını bir kez daha ortaya çıkardı.

4 Nisan'da başlatılan Ro-Ro gemi seferine olan talebin genel küresel durgunluğa rağmen artış gösterdiği belirtilirken, asıl hedefin bu rakamı sefer başına 140-150 üniteye çıkarmak olduğuna işaret edildi. Avrupa bağlantılı yük trafiğinin yüzde 50 oranında artırılması hedefleniyor.

UN Ro-Ro Mersin- Trieste hattı devreye girmeden önce Avrupa'ya bağlantılı yüklerin önemli kısmı konteyner gemileriyle ve kısmen de karayoluyla taşınıyordu. Mersin-Trieste Ro-Ro hattının devreye girmesiyle Anadolu'nun yüksek ihracat kapasitesine sahip olan Adana Kayseri, Konya ve Gaziantep gibi kentlerindeki firmalara da hem ihracat maliyetlerini düşürücü hem de ihracat zamanlarını hızlandırıcı imkânlar getirilmiş oldu.

 

Sefer sayısı artacak

Mersin-Trieste Ro-Ro hattı aynı zamanda İran, Irak ve Suriye'ye yönelik Avrupa destinasyonlarından MIP-Mersin üzerinden transit geçmesine olanak sağlıyor.

Bu hattın talepteki yoğunluğa göre haftalık sefer sayısı artırılarak daha güçlü hale getirileceği belirtilirken, vergisiz yakıt imkânı da ayrı bir rekabet kolaylığı sağlıyor.

 

Kaynak: Referans Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr