Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / HUBTIC’TEN SİGARA İÇMEYEN ÇALIŞANLARINA İKİ GÜN EK İZİN

HUBTIC’TEN SİGARA İÇMEYEN ÇALIŞANLARINA İKİ GÜN EK İZİN

HUBTIC’TEN SİGARA İÇMEYEN ÇALIŞANLARINA İKİ GÜN EK İZİN30.05.2023Dijital lojistik şirketi Hubtic, çalışanlarını sağlıklı yaşama teşvik etmek için ‘Dumansız Hubtic’ uygulaması başlattı. Buna göre sigara içmeyen çalışanlar yılda iki gün ek izin kullanabiliyor. Uygulamadan, sigarayı bırakmasının üzerinden altı ay geçen çalışanlar da yararlanabiliyor.

Dijital lojistik şirketi Hubtic, dünyada her yıl 8 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan sigaraya karşı ‘Dumansız Hubtic’ uygulamasını başlattı. Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada uygulama hakkında bilgi verdi.

Şirketteki yaş ortalamasının 30 olduğunu söyleyen Cansu, "Bu genç ekibi sağlıklı yaşama teşvik etmek, işveren markamızın en önemli hedeflerinden birini oluşturuyor. Bilindiği üzere sigara yalnızca içene değil çevresindekilere de büyük zarar veriyor. Biz de ek izin uygulamamızla hem sigara içmeyen çalışanlarımızı ödüllendiriyor hem de sigara içen çalışanlarımızı bırakmaları yönünde teşvik ediyor ve motivasyon sağlıyoruz. Dumansız Hubtic uygulamamızın yanı sıra çalışanlarımızın sağlığını ve esenliğini korumayı hedefleyen İK projeleri geliştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr