Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SARP INTERMODAL, BİR YILDA 55 BİN KONTEYNER TAŞIDI

SARP INTERMODAL, BİR YILDA 55 BİN KONTEYNER TAŞIDI

SARP INTERMODAL, BİR YILDA 55 BİN KONTEYNER TAŞIDI19.01.2023Son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artıran Sarp Intermodal, 2025 sonuna kadar 6 bin konteynere ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılını yaklaşık 55 bin taşımayla kapattıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, "Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. Üreticilerimizi uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Sarp Intermodal, 2022 yılında büyümeye ve etki alanını genişletmeye devam etti. Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artırdıklarını söyledi. 2022’de satın almasını yaptıkları bine yakın 45’lik konteynerlerin önemli bir kısmını teslim alarak taşıma operasyonlarına dâhil ettiklerini belirten Altıparmak, "Bununla birlikte 100 adet swap body, 50 adet tenteli dorse yatırımı gerçekleştirdik. Ayrıca sektörde yine bir ilke imza atarak 20’lik konteynerler ile intermodal taşımalara başladık. Bu ekipman ile intermodal taşımacılık hizmeti sunan ilk şirket olduk.

2022 yılı için belirlediğimiz 3 bin özmal konteyner hedefimize ulaştık. 2025 sonuna kadar ise 6 bin konteynere ulaşmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda yılı yaklaşık 55 bin taşımayla kapatarak bu alandaki hedefimizi de yakaladık" dedi.

10 BİN ISOTANK TAŞIMASINA İMZA ATTI
Yiğit Altıparmak, bu dönemde konteynerlerin yanı sıra çekici ve Isotank yatırımları da yaptıklarını söyledi. Son olarak 50 adet çekiciyi filoya kattıklarını belirten Altıparmak, "Hepsi ADR’li yük taşımaya uygun çekicilerimizi, özellikle likit ve kimyevi taşımalarda kullanıyoruz. Geçen yıl Isotank taşımalarımızı da 2021’e kıyasla yüzde 40 artırdık. Bu doğrultuda yılı 10 bin Isotank taşımasıyla kapattık" diye konuştu.

‘ELEKTRİKLİ ÇEKİCİ YATIRIMIYLA FARK YARATTIK’
Bu dönemde sektörde önemli bir ilke de imza attıklarını vurgulayan Yiğit Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sürdürülebilir ve çevreye saygılı iş modeli bizim için oldukça önemli. Bu doğrultuda yatırımını gerçekleştirdiğimiz Volvo elektrikli çekiciler ile yine fark yaratarak Türkiye lojistik sektöründe bir ilke imza attık. Elektrikli çekicilerimizi bu yıl teslim alarak operasyonlarımıza dahil edeceğiz. Böylece az da olsa kullandığımız kara yolu taşımalarında ortaya çıkan karbon salımını minimum seviyeye düşürmeyi hedefliyoruz."

‘5 BİNE YAKIN KONTEYNERE DOĞRUDAN ERİŞİYORUZ’
Yiğit Altıparmak, 2023’te yurt içi ve yurt dışı yatırımlarının tüm hızıyla süreceğini söyledi. Altıparmak, "Şu anda iş ortaklarımızın ekipmanlarıyla birlikte 5 bine yakın konteynere doğrudan erişebiliyoruz. 2023’te bu rakamı daha da yukarıya çekeceğiz. İntermodal taşıma altyapımızı daha da güçlendirmek ve yenilikler kazandırmak adına 300 adetlik reefer konteyner yatırımı da gerçekleştiriyoruz. 45’lik ve 20’lik konteyner, Isotank ve reefer konteyner taşımalarımızın sayısını hedeflerimiz doğrultusunda üreticilerimizin hizmetine sunarak, onları uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz" dedi.

‘ÖNCELİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YATIRIMLARI OLACAK’
Yiğit Altıparmak, olumsuz senaryoların aksine 2023 için yine büyüme trendine uygun şekilde plan ve hedeflerine devam ettiklerini söyledi. Altıparmak, "Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız küresel çıkmazlarda uyguladığımız doğru stratejiler ve işimize olan yatırımlarımız ile bugün bulunduğumuz lider konumumuzu koruduk. Yeni yılı yine temkinli ve iyimser hedeflerimiz ile karşılayacağız. Hem yerli hem küresel karar vericiler için tedarik zinciri maliyetlerini optimize etme trendlerinin de süreceğini öngörüyoruz. 2023 yılında ayrıca lojistik sektörünün en öncelikli konularının yeşil mutabakat ve dijital dönüşüm yani sürdürülebilirlik yatırımları olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr