Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GLOBELINK ÜNİMAR, UNİQUE STEPS PROJESİYLE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU

GLOBELINK ÜNİMAR, UNİQUE STEPS PROJESİYLE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU

GLOBELINK ÜNİMAR, UNİQUE STEPS PROJESİYLE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ’NÜN SAHİBİ OLDU21.11.2022
Globelink Ünimar, geliştirdiği Unique Steps projesiyle Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Geçtiğimiz yıllardaki başarısını bu yıl da devam ettiren Globelink Ünimar, aldığı ödülle sektöre değer katmaya devam ediyor.

Globelink Ünimar, bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Müşterilerine uçtan uca entegre lojistik çözümleri sunmaya devam eden Globelink Ünimar, genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasını ve sektördeki nitelikli iş gücünün artırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Unique Steps projesiyle Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı. Lojistik dünyasının önde gelen kurum, kuruluş ve aktörlerini bir araya getiren; iş ve lojistik dünyasının yoğun ilgi gösterdiği Atlas Lojistik Ödülleri, Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında 17 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu.

Globelink Ünimar, hayata geçirdiği Unique Steps projesiyle genç yeteneklerin lojistik sektörüyle tanışmasını sağlamayı, ekosistemdeki nitelikli iş gücünün sektöre kazandırılmasına destek olmayı ve genç istihdamına katkıda bulunmaya devam etmeyi hedefliyor. Proje kapsamında açılan iş ilanlarına İstanbul, Bursa ve Mersin’de toplamda 600’ün üzerinde başvuru alındı. Yapılan ön değerlendirmeler, mülakatlar ve yüz yüze görüşmeler sonucunda süreci başarıyla tamamlanan 23 aday Globelink Ünimar’ın üç ilde bulunan ofislerinde, farklı pozisyonlarda çalışmaya başladı.

Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri’ne katılan ve kazanılan ödüle ilişkin açıklamalarda bulunan Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Levent Terzi, "Öncelikle sektörün en iyilerinin ödüllendirildiği Atlas Lojistik Ödülleri’nde Jüri Özel Ödülü kategorisinde ödüle layık görüldüğümüz için oldukça mutluyuz. Bu ödülü Unique Steps gibi önem verdiğimiz bir proje ile aldığımız için de ayrıca gururluyuz.

Globelink Ünimar olarak, dünyaya gençlerimizin penceresinden bakarak iş hayatına adım atmalarını kolaylaştırmak adına devreye aldığımız Unique Steps’i, genç yeteneklerin iş hayatındaki yerlerini almalarına destek olduğumuz, onları yarının yöneticileri olarak yetiştirdiğimiz, şirketimizde bulunan birbirinden farklı pozisyonlarda değerlendirdiğimiz, rotasyonlarla her alanda gelişimlerini desteklediğimiz bir program olarak tasarladık.

Unique Steps projesi ile nitelikli iş gücünün sektöre kazandırılması ve genç isimlerin lojistik ekosistemine entegrasyonu noktasında önemli adımlar attığımızı düşünüyoruz. Projemizin ilk yılında yüzde 65’i kadın olmak üzere 23 yeni yeteneği sektörümüze kazandırdık. Yeni yeteneklerimizin yüzde 87’sinin Z Kuşağı içerisinde yer alması da bizim için ayrıca mutluluk verici. Her iki veri de kadınların iş hayatına katılımı ve genç istihdamı politikalarımızın da başarıyla devam ettiğinin önemli bir göstergesi.

Şirketimizin vizyonu, misyonu ve Great Place to Work sertifikasına sahip insan kaynakları politikaları uyarınca; Unique Steps projesinin sürdürülebilirliği sağlamak için ilerleyen dönemlerde de farklı bölgelerde pozisyonlar yaratıp sektörümüze destek olmaya devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr