Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / “AVRUPA'NIN GENÇ TIR SÜRÜCÜLERİNİ DİREKSİYONA GEÇİRME ZAMANI GELDİ”

“AVRUPA'NIN GENÇ TIR SÜRÜCÜLERİNİ DİREKSİYONA GEÇİRME ZAMANI GELDİ”

“AVRUPA'NIN GENÇ TIR SÜRÜCÜLERİNİ DİREKSİYONA GEÇİRME ZAMANI GELDİ”31.10.2022
Bu yıl sonunda 500 bin sürücü açığı olması beklenen AB'nin, genç TIR sürücülerini direksiyona geçirme zamanı geldi. Avrupa'nın her yerinde sürücü kıtlığı yaşanıyor ve hareketlilik ve tedarik zincirlerinin istikrarını ve sürekliliğini tehdit ediyor. IRU, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı akşam yemeğinde bu genç sürücülerin sektöre kazandırılması konusunu gündeme getirdi.

On yıldan fazla bir süredir, profesyonel sürücü sıkıntısı Avrupa genelinde kronik bir sorun haline geldi. Ve daha da kötüye gidiyor. Artan sürücü eksikliği, AB hareketliliği ve tedarik zincirleri ve buna bağlı olarak ekonomi için gerçek bir tehdittir. Etkili, acil çözümlere her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.

IRU, özellikle gençlerin işe girişte önündeki engellerin kaldırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve endüstrinin imajını geliştirmek için bir fırsat olarak otomasyonun harekete geçirilmesi gibi soruna çözümlere odaklanmak için Brüksel'de bir akşam yemeği diyaloğuna ev sahipliği yaptı.

IRU'nun AB Savunuculuğu Direktörü RalucaMarian, "AB, yıl sonuna kadar yaklaşık 500 bin boş sürücü pozisyonuna sahip olacak. Yüzde 14,5'lik genç işsizlik oranı göz önüne alındığında, gerçekten boşa harcanmış bir fırsat. Aynı zamanda tedarik zincirlerinin devamlılığı ve insanların hareketliliği için bir tehdit. Yasal engellerin, çalışma koşullarının ve mesleğin imajının yol açtığı okul ve tekerlek arasındaki boşluk, Avrupa Parlamentosu'ndaki diyaloğumuzun merkezinde yer aldı. Sektörün sürücü sıkıntısına ne kadar ciddiyetle çözüm peşinde koştuğunu ve ayrıca Avrupa Parlamenterleri ve AB yetkililerinden gelen desteği görmek cesaret vericiydi. Ancak durumun aciliyeti açıktır. Bu yolda devam edemeyiz; bizi çok karanlık bir yola götürecek" diye konuştu.

IRU Başkanı RaduDinescu, kapanış konuşmasında basit bir mesaj verdi: "Zorluklar ve olası çözümler konusunda iyi bir anlayış var. Şimdi harekete geçmenin ve genç sürücüleri direksiyona geçirmenin zamanı geldi."

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr