Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / "FUARLAR ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAKTADIR"

"FUARLAR ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAKTADIR"

04.10.2022
UTİKAD Yönetim Kurulu Üyeleri, 29 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZFAŞ tarafından düzenlenen Logistech Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı ve 28 Eylül-1 Ekim 2022 tarihlerinde Mersin’de düzenlenen CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı vesilesiyle UTİKAD üyeleriyle bir araya geldi.
"Fuarlar gelişmiş tüm ülkelerde ülke ihracatına büyük katkı sağlamaktadır" diyen UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, Türkiye’nin üretim ve ihracat trendlerini takip edebilmesi açısından fuarların son derece önemli olduğuna dikkat çekti ve UTİKAD olarak sektör öncüsü fuarlara destek vermekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu doğrultuda 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen ve UTİKAD’ın destekçileri arasında yer aldığı Logistech Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı, UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Eldener, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Dillioğlu, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arkın Obdan, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özal, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Gülten Karagöz, UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler ve UTİKAD İcra Kurulunun geniş katılımıyla gerçekleşti.

UTİKAD standına yoğun ilginin olduğu Logistech Fuarı’nda Yönetim Kurulu Üyeleri, UTİKAD üyeleriyle bir araya gelme fırsatı yakalayarak sektör konularına dair görüş alışverişlerinde bulundu. Ayrıca UTİKAD’a üye olma talebiyle standımızı ziyaret eden firmalarımız ve Dernek üyelerimiz UTİKAD bünyesindeki çalışma grupları, eğitim faaliyetleri ve çeşitli sektörel gelişmeler hakkında bilgilendirilirdi.

Fuarın birinci günü İMEAK Deniz Ticareti Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk moderatörülüğünde gerçekleşen ‘Başkanlar Oturumu’ panelinde konuşma yapan Ayşem Ulusoy, Türkiye’nin lojistikte cazibe merkezine dönüştüğünün altını çizerek Türkiye’nin tüketim ve üretim üslerinin kesişim noktasında bulunduğunu ve kritik bir yere sahip olduğunu belirtti. Pandemi döneminde tedarik süreçlerinde yaşanan kırılmaya dikkat çeken Ayşem Ulusoy, özellikle Çin’deki siparişlerin yetişmediği dönemde satın alım taleplerinin önemli ölçüde Türkiye’ye yöneldiği tespitini yaparak konuşmasına şöyle devam etti; "Ancak bu tercihin kalıcı hale getirilebilmesi için ilerletilmesi gereken birkaç gelişim alanı bulunuyor. Öncelikle Türkiye’nin bölgesi için bir lojistik üs haline dönüşmesi gerekiyor. İhracat ve ithalat lojistik süreçlerinin hızlandırılmasının yanı sıra altyapısal anlamda da birtakım iyileştirmeler yapılması gerekiyor."

UTİKAD’ın destek verdiği ve 28 Eylül-1 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşen CNR Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’na ise UTİKAD’ı temsilen Akdeniz Bölgesi Çalışma Grubu Başkanı Osman Bakaç, UTİKAD üyeleri Şerife Türünç ve Süleyman Milas konuşmacı olarak katılım gösterdi. Karayolu Taşımacılığında Trendler, Kombine Taşımacılık Yönetmeliği ve Yeşil Lojistik oturumlarında sunum gerçekleştiren temsilcilerimize teşekkür ederiz.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr