Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / İSTANBUL DA YOGUN HAVA TRAFİĞİ

İSTANBUL DA YOGUN HAVA TRAFİĞİ

İSTANBUL  DA YOGUN HAVA TRAFİĞİ02.07.2009İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yoğun hava trafiği nedeniyle, iki uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirilirken birçok uçak ise gecikme ile indi.

Atatürk Havalimanında bugün uçuş ve yolcu trafiğinde aşırı yoğunluk yaşandı. Önceki gün 870 uçağın iniş-kalkış yaptığı Atatürk Havalimanı’nda, yine yoğunluk yaşandı. Özellikle ‘pik saat’ olarak adlandırılan saat 15:00 ile 21:00 arasında ‘hava trafik’ yoğunluğunun artması nedeniyle, uçaklar iniş için sıraya girdi.

Uçaklar yaklaşık 15 dakika ile 45dakika arasında İstanbul semalarında tur atarak sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Başka meydanlardan İstanbul’a gelmesi gereken bir çok uçak, trafikten dolayı havada beklememek için meydanlardan zamanında kaldırılmadı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle saat 16.55’te Atatürk Havalimanı’na iniş yapması gereken Alman Hava Yolları Lufthansa’nın LH 3342 sefer sayılı Frankfurt, Air France’ın AFR 1790 sefer sayılı Paris ve Hamburg International Airlines’ın 4R 5622 sefer sayılı uçakları havada beklemek istemedikleri için Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi.

Fransız pilot 45 dakika havada tur attıktan sonra, daha fazla beklemek istemediği için kule ile irtibata geçmesi sonucu Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönlendirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bekleyen uçaklar, trafik yoğunluğunun azalması üzerine tekrar Atatürk Havalimanı’na geldiler.

Dış hatlarda ki gecikmelerden dolayı iç hatlar gidiş seferlerinde de rötarlar olduğu gözlendi. Air France uçağı ile İstanbul’a gelen yolculardan Yakup Tayayar, havada tur atmaktan dolayı benzinlerinin azaldığını belirterek, "Yetkililer bize benzinimiz bitti diyerek, Sabiha Gökçen Havalimanına indirdiler uçağı. Benzini yoksa nasıl Fransa’dan çıkıp buraya geliriz.

Normalde 16.55’te inmemiz gerekirken yaklaşık 3,5 saatlik rötarlı bir şekilde Atatürk Havalimanı’na indik" dedi. Luftansa Havayolları ile Frankfurt’tan gelen ismini açıklamayan bir yolcu ise, şunları ifade etti "Uçağımız 45 dakika Atatürk Havalimanı üzerinde tur attıktan sonra, bizi Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürdüler. Uçakta yiyecek ve içecek kalmadığı için bize yaklaşık 4 saat hiçbir şey veremediler. Daha sonra bizi buraya getirdiler. Üç saatlik yolculuğumuz 6 saat sürdü" diye konuştu.

Frankfurt’tan gelen başka bir bayan yolcu ise, "45 dakika havada tur attıktan sonra bize iniş için sıra bekleyen 30 uçak olduğu söylendi" diyerek, “Frankfurt’tan geliyoruz. Havada dolaştık dolaştık, havalimanında inişler yoğun olmasından dolayı bizden önce iniş için izin isteyen 30 uçak olduğundan bizi mecburen Sabiha Gökçen Havalimanı’na götürdüler. Orada uçağa benzin alındı, sonra Atatürk Havalimanı’na getirildik. 6 saattir uçağın içerisindeyiz rezillik çektik" dedi.Dış hatlarda ki gecikmelerden dolayı iç hatlar gidiş seferlerinde de rötarlar olduğu gözlendi.

Kaynak: HÜRRİYET Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr