Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ATEZ YAZILIM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. YENİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTI

ATEZ YAZILIM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. YENİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTI

ATEZ YAZILIM TEKNOLOJİLERİ A.Ş. YENİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTI11.04.2022
UTİKAD’ın üyelerinin iş yapış modellerini kolaylaştırmak için TARIFF ile ilgili iş birliği yaptığı Atez Yazılım Teknolojileri A.Ş., 11 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, İÜ İktisat Fakültesi, Türkiye Bilişim Vakfı (Blockchain Türkiye Platformu-BCTR) ile yeni bir gelişme için masaya oturdu.
İstanbul Üniversitesi Rektörlük binası tarihi Harbiye Nazırı masasında, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Türkiye Bilişim Vakfı Genel Müdürü Sn. Çağdaş Ergin ve Atez Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kenan Güler tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile eğitim, etkinlik, seminer, proje toplantılarının düzenlenmesi ve iş birliği çerçevesinde ortak akademik çalışmaların üretilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda iş birliği çerçevesinde imzalanan ikinci bir protokol ile İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi bünyesinde "Atez Blockchain Laboratuvarı" kurulması için anlaşma da sağlandı.
2020 yılında UTİKAD ve ATEZ Yazılım Teknolojileri A.Ş. arasında yapılan iş birliği ile; Birleşik Krallık, Avrupa Birliği ve Türkiye arasında gerçekleşen çift yönlü ithalat-ihracat işlemlerine dair çok yönlü aramalar yapabilen TARIFF uygulamasından UTİKAD üyelerinin indirimli yararlanabilme imkanı yakalanmış, uzun soluklu bir iş birliğinin ilk adımı atılmıştı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr