Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRKİYE, İNGİLTERE’YLE DEMİRYOLLARINDA "GÜÇ BİRLİĞİ" YAPACAK

TÜRKİYE, İNGİLTERE’YLE DEMİRYOLLARINDA "GÜÇ BİRLİĞİ" YAPACAK

TÜRKİYE, İNGİLTERE’YLE DEMİRYOLLARINDA 30.03.2022
Türkiye ile İngiltere arasında demiryolu işbirliğini geliştirmek amacıyla "Birleşik Krallık-Türkiye Demiryolu İş Ağı Kurma Etkinliği" düzenlendi. İngiltere Büyükelçiliği tarafından organize edilen toplantıya, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarından (TCDD) yetkililer katıldı. Toplantıda, iki ülke arasında demiryolu sektörlerinin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
"Birleşik Krallık-Türkiye Demiryolu İş Ağı Kurma Etkinliği"nde, Türkiye ile İngiltere arasındaki demiryolu işbirliği masaya yatırıldı. Toplantıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Serdar Ünsal, son yıllarda demiryollarına yapılan yatırımlardaki artışa dikkati çekerek yaptığı sunumda; demiryolları, limanlar, havalimanları ve şehir içi ulaştırma projelerine dair yürüttükleri ve yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Sayın Burak Aykan ise Çin’den başlayıp Londra’ya uzanan demiryolu güzergâhının Türkiye’den geçtiğini ifade ederek iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmenin önemine vurgu yaptı.
TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu da yaptığı sunumda demiryolu projeleriyle ilgili bilgi verdi. Murtazaoğlu, söz konusu etkinliğin iki ülkenin demiryolu sektörleri arasında işbirliğini geliştirmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.
İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu ve Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Komiseri Kenan Poleo ise 165 yıl önce, Anadolu’da ilk defa bir demiryolu yapılırken olduğu gibi iki ülke arasında demiryollarında yeniden işbirliği yapmanın anlamlı olduğunun altını çizdi. Poleo, Türkiye demiryolu kurumlarının uzman ve üst düzey yetkililerine ülkelerindeki demiryolu projelerini yerinde göstermek istediklerini belirterek benzer bir toplantıyı da İngiltere’de düzenlemek istediklerini belirtti.
Kaynak: tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr