Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ADA EKSPRESİ BÜYÜKDERBENT İSTASYONUNDA DURUŞ YAPMAYA BAŞLADI

ADA EKSPRESİ BÜYÜKDERBENT İSTASYONUNDA DURUŞ YAPMAYA BAŞLADI

ADA EKSPRESİ BÜYÜKDERBENT İSTASYONUNDA DURUŞ YAPMAYA BAŞLADI16.03.2022
Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 14 bin 550 kilometreye çıkarıyoruz.
Kocaeli/ Kartepe ilçesinde bulunan ve yenileme çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Büyükderbent İstasyonu hizmete açıldı.
TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş'ın katıldığı İstasyonun açılış törenine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu telekonferansla bağlandı.
Bakan Karaismailoğlu, demiryolu ağının en çok yatırım yapılan ulaşım modu haline getirdiklerini belirterek, açılan istasyonun Adapazarı-Gebze arasında çalışan bölgesel trenlere hizmet vereceğini ifade etti.
" Adapazarı-Gebze arasında çalışan bölgesel trenlere hizmet verecek olan Büyükderbent İstasyonundan aylık ortalama 8 bin yolcu faydalanacak"
Projenin hazırlık aşamasından istasyon ve peronun tadilatına kadar çalışmada emeği geçenleri kutlayan Karaismailoğlu, " Bugünden itibaren tren bölge halkına hizmet vermeye başlayacak. İstasyonumuzun açılmasıyla aylık ortalama 8 bin yolcumuz bu hattan faydalanacak. Böylece bölgenin kültür ve turizmine katkı sağlayacağız." dedi.
"İpek Demir Yolu, Orta Koridor üzerinde yük ve yolcu taşımacılığında bölgesinde lider ülke konumuna geldik"
Karaismailoğlu, Bakanlık olarak ülkenin demir ağlarını örmeye devam ettiklerini vurgulayarak, "Bu çalışmalarımızla demiryolu ağını en çok yatırım yapılan ulaşım modu haline getirdik. Bölgemizin coğrafi konumunun sağladığı avantajla doğu-batı hattında İpek Demir Yolu Orta Koridor'u üzerinde yük ve yolcu taşımacılığında bölgesinde lider ülke konumuna geldik." diye konuştu.
Bu altyapıyı artırarak devam edeceklerinin altını çizen Karaismailoğlu, "Demiryolu ağımızı 14 bin 550 kilometreye çıkarıyoruz." ifadesini kullandı.
TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş ise sinyalizasyon çalışmaları dolayısıyla bir süredir bölgesel trenlerin Büyükderbent İstasyonunda duruşlarına ara verildiğini hatırlatarak, bu çalışmaları kısa sürede tamamladıklarını belirti.
Akbaş, "Bugün Adapazarı- İstanbul arasında sefer yapan Ada Ekspresi trenlerinin duruşuna başlıyoruz." dedi.
"TCDD Genel Müdürlüğü olarak ülke sathında büyük projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akbaş, , büyük projelerin açılışlarını kısa zamanda yapacaklarını kaydetti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr