Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / COĞRAFİ FIRSATI TİCARİ AVANTAJA MULTİMODAL İLE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

COĞRAFİ FIRSATI TİCARİ AVANTAJA MULTİMODAL İLE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

COĞRAFİ FIRSATI TİCARİ AVANTAJA MULTİMODAL İLE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ25.10.2021
Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, Asya ve Avrupa arasında bulunan konumunun Türkiye’ye sağladığı fırsatların ticari avantaja, multimodal taşımacılığın geliştirilmesiyle dönüştürülebileceğini söyledi.

Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, multimodal taşımacılığın, lojistik şirketleri ve taşıtanlar açısından oldukça önemli bir hale geldiğini söyledi. Ekonomik ve güvenli taşımacılığın uluslararası rekabette ön plana çıktığını vurgulayan Çaptuğ, "Günümüzde tüm dünyada yaygınlık kazanmaya başlayan multimodal taşımacılık, modern teknoloji kullanımını gerektirdiği gibi daha fazla sermayeye ihtiyaç duyulan bir yatırımı da gerektirmektedir" dedi.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ARASINDA İŞBİRLİĞİ ŞART


Asya ve Avrupa arasında bulunan konumunun Türkiye’ye sağladığı fırsatların ticari avantaja dönüşebilmesi için multimodal taşımacılığın geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çaptuğ, "Karayollarının, demiryollarının limanlara bağlantısı ve kesintisiz trafik akışı ile lojistik merkezlerinin birbirlerine bağlantısı sağlanmalıdır. Ülkemizde multimodal alanda yasal çerçeve ve uluslararası düzenlemelere uyum sağlayabilmek için eksiklikler giderilerek; kara, hava, deniz taşımalarında uyum içerisinde entegrasyon çalışmalarına ağırlık verilerek altyapıdaki eksiklikler tamamlanmalıdır. Bölgesinde lojistik bir üs olabilmesi hedefi bu anlamda öncelik kazanmıştır. Tüm bahsi geçen konularla ilgili olarak kamu ve özel sektör işbirliğinin üst seviyelere taşınması için işbirliği şarttır. Ayrıca gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için çevre dostu multimodal taşımacılık tercih edilmelidir" diye konuştu. Çaptuğ ayrıca Türkiye’de mobil haberleşme altyapısının güçlenmesinin de önemini vurguladı.

‘BARSAN MARKA OLMAYA YÜRÜYOR’

Barsan’ın, sektöründe 39 yıllık tecrübesi ile küresel şirketlerin çözüm ortağı olarak birçok ilke ve başarıya imza atmış bir dünya şirketi olduğunu aktaran Cengiz Captuğ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Barsan, lojistik sektöründe üzerine düşen sorumlulukları karşılamaya her anlamda hazırdır. Şirketimizin hedeflerine ulaşma konusundaki başarısında, kaynakları etkin kullanması ve planlı bir önceliklendirme yapması önemli rol oynamıştır. Lojistik sektöründeki küresel fırsatların neler olduğu ve Barsan’ın bu fırsatlardan ne ölçüde faydalanabileceği düşünülerek hazırlanan önceliklendirme planında belirli ülkelerin öne çıktığı görülmektedir. Özellikle ABD, Almanya ve Çin gibi küresel ekonominin önemli pazarlarında hali hazırda faaliyetleri bulunan Barsan’ın bu ülkelerde varlığını güçlendirmesi hedefi olan küresel marka olma yolunda önemlidir. Ayrıca, yeni yatırımların yapılacağı ülkelerde başarıya ulaşmak adına detaylı pazara giriş stratejileri hazırlanmakta ve uygulamaya konulmaktadır."

Kaynak: www.lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr