Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TRANSORIENT BİOFARMA LOJİSTİĞİNDE SAĞLIKLI BÜYÜYOR

TRANSORIENT BİOFARMA LOJİSTİĞİNDE SAĞLIKLI BÜYÜYOR

TRANSORIENT BİOFARMA LOJİSTİĞİNDE SAĞLIKLI BÜYÜYOR25.06.2021
Transorient, biofarma lojistiğinde 10 yılı aşkın tecrübesi, ürüne ve müşteriye özel çözümleri, hasta evinden ve hasta evine verdiği hizmetleriyle büyüttüğü iş hacmini, Türkiye’nin 45 şehrinde 7/24 servis verebilecek kapasiteye çıkardığı dağıtım ağı ve iki soğuk hava deposuyla destekliyor. Bu dönemde aşı taşımacılığının tüm operasyon süreçlerinde başarılı bir şekilde yer aldıklarını belirten Transorient Biofarma Departman Müdürü Günfer Arıcı, sundukları hizmetleri ve geleceğe dönük planlarını UTA Lojistik’e anlattı.

2008 yılından bugüne biofarma lojistiğinde nasıl bir ilerleme sağlandınız? Bu alana dönük yatırımlarınız ve hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

İlk başladığımız yıllarda, büyük şehirlerle sınırlı olan dağıtım ağımızı, artan talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirerek, Türkiye’nin 45 şehrinde 7/24 servis verebilecek kapasiteye çıkarttık. Uzman ve eğitimli temsilcilerimizden oluşan kendi iç dağıtım ağımızı kurmuş olduk. GDP standartlarını sağlayan depomuz sayesinde hizmetlerimizin kalitesini arttırdık. Son 5 senedir hasta evinden ve hasta evine vermeye başladığımız lojistik hizmetlerle kişiye özel hizmetleri de ürün yelpazemize eklemiş olduk. Bu hizmet, gurur duyduğumuz sektördeki en önemli ve en kıymetli gelişmelerden biridir.

BİR İKİ GÜNLÜK TRANSİT SÜRELERLE TESLİMAT

Biofarma lojistiğinde hangi yükleri, hangi transit sürelerle taşıyorsunuz? Nasıl fark yaratıyorsunuz?


Her türlü biyolojik numune ve ilaç yüklemelerini yurt dışına 48 saat, yurt içinde ise 24 saatte teslim ediyoruz. Soğuk zinciri uçtan uca koruyabilmek için her zaman uygun ekipmanlar ve eğitimli personel ile servis veriyoruz. Zincirin kırılmadığından emin olmak için de mutlaka data loggerler ile ölçüm yapıyor, raporluyor ve sonuçları arşivliyoruz. Çok daha hassas olan ilaç gönderilerinde ise, GPS ve ısıölçer özellikleri eş zamanlı çalışan cihazlarla gönderim yapmaktayız. Herhangi bir ısı sapması, lokasyondaki belirsizlik gibi durumlarda uçuş esnasındaki menzilde dahi, tanımlı kullanıcısına alarm gönderen bu cihazlarla anlık takip sağlayabiliyoruz.

Biofarma lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? 2020 yılında ne kadarlık bir yük taşıdınız?

Lojistik iş hacmimizin %30’unu biofarma lojistiği oluşturmaktadır. 2020 yılında 21.256 yükleme gerçekleştirdik.

AŞI LOJİSTİĞİNDE TECRÜBESİNİ ORTAYA KOYDU

Aşı lojistiği operasyonlarınızdan söz eder misiniz?


Biontech aşısının Türkiye gönüllülerinde uygulanmaya başlandığı Faz-3 çalışmaları ile birlikte büyük umutlarla yapılan çalışmalara en başından itibaren dahil olduk. Yurt dışından gelen aşıları Türkiye’deki merkezlere ulaştırmaktan tutun, aşılama sonrası biyolojik numunelerin yurt dışına test için gönderilmesine kadar her aşamasındaki süreçte bizzat yer aldık. Testler sonrası onay alan aşıları da yurt dışından taşıyıp merkezlerin anlaşmalı deposuna teslim ettik. Aşıların partiler halinde (yaklaşık 10 parti) ithal edilmesinde ve yurt içindeki muhtelif şehirlere dağıtımlarında hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Dağıtım ağımızı kuvvetlendirmek üzere İstanbul’dan sonra İzmir’de de soğuk hava depomuzu açtık.

Aşı taşımaları lojistikte neleri değiştirdi? Bu alanda nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Aşı taşımaları ile birlikte kapasite ve havayolu bağlantıları, tesisler ve altyapının önemi daha da farkedildi, sınır yönetimi ve güvenlik gibi konuların tekrar gözden geçirilmesi ihtiyacı doğdu. Aşının her yere adil bir şekilde ulaşabilmesi için, pandemi sebebiyle düşüşte olan küresel rota ağlarının yeniden kurulması gerekti, bunda da hükümetler devreye girerek sınır yönetimi konusunda esneklik sağlamaya başladı. Ayrıca IATA Covid-19 ile ilgili aşı ve ekipmanlarının taşınmasını kolaylaştırmak adına bazı muafiyetler getirmiş ve aşıların daha kolay sevk edilmesine olanak sağlamıştır. Ayrıca TIACA’nın yaptığı bir araştırma dünya genelinde sektörün sadece %28’inin, aşı lojistiğine hazır olduğunu ortaya koymuştur. Her aşının taşıma ve saklama gerekliliği birbirinden farklı, bu da, hem depolama hem de taşıma ekipmanlarının çeşitliliğini gerektiriyor. Pek çok firma bu konuları yeni iş fırsatı olarak görse de, risklerinin de çok fazla olduğunu unutmamak gerekir. Transorient olarak 10 yılı aşkın süredir uzmanı olduğumuz biofarma lojistiğinde tecrübelerimizi, ilerleyen teknolojinin getirdiği olanaklarla harmanlayarak, hızlı ve güvenilir hizmet verme politikamızı devam ettiriyoruz.

İZMİR’DE DEPO AÇTI

Biofarma lojistiğine yönelik gündeminizde neler var?

İzmir depomuzun faaliyetlerini hayat geçirmek, sağlık sektörüne en yüksek kalitede hizmet vermeye başlatmak öncelikli gündemimizi oluşturmaktadır. Ayrıca sektörel gelişme ve ihtiyaçları da yakından takip ederek ürün yelpazemizi ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeye ve bu sayede müşterilerimizin beklentisinin ötesinde çözümler sunmaya devam edeceğiz.

Kaynak: www.lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr