Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN, KUZEY MAKEDONYA EKONOMİ BAKANI KRESHNİK BEKTESHİ İLE GÖRÜŞTÜ

TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN, KUZEY MAKEDONYA EKONOMİ BAKANI KRESHNİK BEKTESHİ İLE GÖRÜŞTÜ

TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN, KUZEY MAKEDONYA EKONOMİ BAKANI KRESHNİK BEKTESHİ İLE GÖRÜŞTÜ08.02.2021
Toplantıda, iki ülke arasındaki STA'nın güncellenmesi ve hizmet sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilmesi için müzakerelerin başlatılması yönünde karar alındı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Kuzey Makedonya Ekonomi Bakanı Kreshnik Bekteshi ile bir araya geldi.

Ticaret Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede Türkiye ile Makedonya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıda iki ülke arasında 2001 yılından beri yürürlükte olan ve ticari ilişkilere önemli katkıda bulunan Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) güncellenmesi ve hizmet sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilmesi için müzakerelerin başlatılması yönünde karar alındı.

İki ülke arasındaki iş birliği fırsatlarına değinilen görüşmede, yatırımların artırılması çağrısında bulunuldu.

Ayrıca bu yıl içerisinde en kısa sürede Karma Ekonomik Komisyon toplantısı ve yılın ilk yarısında bir yatırım forumu düzenlenmesi hususunda da mutabık kalındı.

Öte yandan Türk firmalarının Makedonya'da enerji projelerine daha fazla iştirak etmesi konusu da değerlendirildi.

Kaynak: www.ticaret.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr