Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLIYORUZ

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLIYORUZ

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA KESİNTİSİZ ULAŞIM SAĞLIYORUZ05.12.2020
Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanın da video konferans bağlantısı ile katıldığı Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu’nun resmî açılışını gerçekleştirdi.

Karaismailoğlu, "Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu'nun hizmete sunulmasıyla; güzergâh üzerinde bulunan köyler, il ve ilçe merkezlerine çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde bağlandı. Uluslararası ticaret son derece olumlu etkilenecek" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans bağlantısı ile katıldığı Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu’nun resmî açılışını gerçekleştirdi.

- "Bölgemiz yakın zamanda Aras nehri üzerinde inşası devam eden Karakurt Barajı'na kavuşacak"

Bakan Karaismailoğlu, Kars ve Erzurum’un Doğu Anadolu bölgesinin en önemli ticaret merkezlerinden olduğunu belirterek; iki güzide ilin ülke turizmi açısından da son derece önemli olduklarına vurgu yaptı. Karaismailoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Şehirlerimizin büyüyen yapısına ayak uyduran ve gelişimini destekleyen ulaşım ve iletişim yatırımlarını tek tek hayata geçiriyoruz. Açılışını gerçekleştireceğimiz Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu da bunların en önemlilerinden biri. Bölgemiz yakın zamanda Aras nehri üzerinde inşası devam eden Karakurt Barajı'na kavuşacak. Barajın inşasından sonra vatandaşlarımızın konforlu, güvenli ve zamandan tasarruf ederek seyahat edebilmeleri için Baraj Havzası içinde kalan mevcut yol yerine yepyeni bir yolun yapımını tamamladık."

- Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu, uluslararası ticareti son derece olumlu etkileyecek"

"Güzide şehirlerimiz Kars ve Erzurum için de; 45,7 kilometre uzunluğundaki Sarıkamış-Karakurt-Horasan'ı projelendirdik. Karakurt Barajı'nın göl sahası içerisinden geçen 3 bin 560 metre uzunluğunda 5 adet çift viyadük bulunuyor. Sarıkamış-Karakurt-Horasan Yolu'nun hizmete sunulmasıyla; güzergâh üzerinde bulunan köyler, il ve ilçe merkezlerine çok daha hızlı ve konforlu bir şekilde bağlandı. Uluslararası ticaret son derece olumlu etkilenecek. Sınır kapıları güzergâhında yer alan ve komşu ülkelerle yapılan ticaret hacminin büyük bir kısmını karşılayan bölgede bölünmüş yollarla kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu."

Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr