Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / İSTANBUL SEFERLERİ ÇİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

İSTANBUL SEFERLERİ ÇİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

İSTANBUL SEFERLERİ ÇİNİ HAREKETE GEÇİRDİ29.04.2009

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli hazırladıkları programı tanıtmak amacıyla Dubai’nin ilgili makamlarının temsilcileri, Etihad havayolu şirketinin yöneticileri ve Pekin'deki tur operatörlerinin katıldığı bir konferans düzenledi.

140 kadar seyahat şirketinin katıldığı seminerde, bu yeni seçenekle hem son yılların gözde alışveriş merkezi Dubai'nin, hem de zengin tarihi ve kültürel değerlere sahip Türkiye'nin gezilebileceği belirtildi.

Çin’den İstanbul-Dubai turları

Pekin Kültür ve turizm Müşaviri Oğuzhan Yurteri de konuyla ilgili bilgi verirken İstanbul-Dubai ortak programına göre Çinli turistler, haziran ayından itibaren Birleşik Arap Emirliklerinin ulusal havayolu şirketi Etihad ile Dubai ve Türkiye'yi gezebilecekleri turlara katılabileceğini söyledi.

Başka ülkeler ile de yapılabilir

Konferansta konuşan Yurteri,yurtdışına giden Çinlilerim bir seferde birkaç ülke görmeyi tercih ettiğini ve Etihad Havayolları’nın 1 Hazirandan itibaren haftada dört gün karşılıklı olarak Abu Dabi-İstanbul seferi yapacağını anımsatarak Çinli turistlere Türkiye ve Dubai'yi kapsayan bir paket tur programı sundu.

Çin’li turist sayısı artacak

Yurteri, yaptığı açıklamada benzer ortak tur paketlerinin İran, Suriye, Yunanistan ve Tunus'la düzenlenmesi konusunda talepler bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Etihad Havayolları, 1 Hazirandan itibaren haftada dört gün karşılıklı olarak Abu Dabi-İstanbul seferi yapacak. 2008 yılında Çin'den Avrupa'ya giden kişi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 43 düşerken, Türkiye'ye giden kişi sayısı 62 bine inerek yalnız yüzde 9 azaldı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise Türkiye'ye Çin'den 15 bin, Hong Kong ve Tayvan'dan da 11 bin kişi gitti. İlk çeyrekte Çin'den Türkiye'ye giden kişi sayısı, kriz koşullarına rağmen geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 arttı.Bu program ile Çin’den Türkiye’ye giden turist sayısı daha da artacak.”

www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr