Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / EMİRATES, AFRİKADA BÜYÜYOR

EMİRATES, AFRİKADA BÜYÜYOR

EMİRATES, AFRİKADA BÜYÜYOR29.04.2009

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, Afrika’da 17. destinasyonu Angola’ya başlatacağı uçuşlar ile kıtanın uluslararası bağlantılarını artırıyor.

 

Dubai – Luanda arasında gerçekleştirilecek olan uçuşlar 2 Ağustos’ta başlayacak ve Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada üç gün düzenlenecek.

 

Luanda, Emirates’in bu sene Afrika’da açıkladığı ikinci yeni uçuş noktası. Şirketin Güney Afrika’nın önemli kentlerinden Durban’a düzenleyeceği uçuşlar ise 1 Ekim’de başlayacak.

 

Dubai – Luanda arasında Emirates, Airbus A330-200 tipi uçaklarla sefer düzenleyecek ve böylece ülkenin petrol nedeniyle büyüyen ekonomisini, gelişen turizmini ve çoğu Çin’den gelen işçi trafiğini desteklemiş olacak.

 

Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark “Luanda uçuşları, Emirates SkyCargo ile gerçekleştireceğimiz uluslararası ticaretin yanı sıra Angola hava trafiği için de oldukça büyük bir potansiyel sağlayacak. Geçen sene Afrika’da yüzde 17’lik bir büyüme kaydettik. Ağustos ayında Luanda ve yıl içerisinde daha sonra Durban uçuşlarının başlaması ile bu keşfedilmeyi bekleyen kıta için yine çok heyecanlı bir yıl olacak.”

 

İngiltere’nin neredeyse beş katı büyüklüğünde olan Angola, Afrika’nın Atlas Okyanusu kıyısında yer alıyor. Ülke Nijerya’nın ardından kıtanın ikinci en büyük petrol ihracatçısı.

 

Engin sahil şeridinde yer alan dört önemli limanı ile ülke aynı zamanda bölgenin aktarma merkezi konumunda. Angola ayrıca oldukça bol petrol, elmas, altın, demir, bakır ve uranyum kaynaklarına sahip.

 

Emirates SkyCargo ise yolcu uçaklarının argo bölümlerinde 12 tona kadar kargo taşıyacak. İthalat ürünlerinin çoğunlukla tüketici mamulleri, elektronik eşyalar, telekomünikasyon araçları ve petrol ile ilgili araçlarda ve yedek parçalardan oluşması bekleniyor. İhraç ürünlerini ise çoğunlukla meyve ve çiçek gibi dayanıksız mamuller oluşturacak.

 

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates Afrika kıtasına ilk uçuşunu 1986 yılında Kahire seferleri ile başlattı. Günümüzde Emirates Grubu bünyesinde yaklaşık 4 bin kadar Afrikalı görev yapıyor.

 

Tümü geniş gövdeli 129 uçağı ile gökyüzünün en genç filolarından birine sahip olan EMIRATES, dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alıyor. Toplam 61 ülkede 101 noktaya uçan EMIRATES Havayolları, İstanbul – Dubai arasında haftada 11 kere Boeing 777 tipi uçaklar ile uçuyor.


LOJİPORT

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr