Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRK KONSEYİ ULAŞTIRMA BAKANLARI VİDEO KONFERANS İLE GÖRÜŞTÜ

TÜRK KONSEYİ ULAŞTIRMA BAKANLARI VİDEO KONFERANS İLE GÖRÜŞTÜ

TÜRK KONSEYİ ULAŞTIRMA BAKANLARI VİDEO KONFERANS İLE GÖRÜŞTÜ01.05.2020
Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları video konferansta, Bakü-Tiflis–Kars Demiryolu başta olmak üzere Taşkent'ten başlayarak Karakalpakya-Aktau-Bakü-Tiflis-Kars-İstanbul çok modlu ulaşım koridorunun daha da aktif hale gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları Video Konferansta, Bakü-Tiflis–Kars Demiryolu Başta Olmak Üzere Taşkent'ten Başlayarak Karakalpakya-Aktau-Bakü-Tiflis-Kars-İstanbul Çok Modlu Ulaşım Koridorunun Daha Da Aktif Hale Gelmesi Gerektiğinin Altını Çizdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı Türk Konseyi Üyeleri ve Gözlemci Devletleri Ulaştırma Bakanları Konsey Toplantısı'nda Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan ulaştırma bakanları salgınının getirdiği sorunlar çerçevesinde ülkeler arasındaki ulaştırma operasyonlarının mevcut durumunu değerlendirdi.

Salgında gıda ürünleri, ilaçlar ve tıbbi cihazlar gibi temel malların engelsiz akışını ve Hazar Geçişli Koridor boyunca tedarik zincirinin kesintisiz işleyişini sağlamak için benimsenmesi gereken önlemler de ele alındı.

Bu dönem ortaya çıkan sorunları hızla çözmek ve ulaştırma ve lojistiği etkin bir şekilde koordine etmek için bakanlıklar arasında "görev gücü" oluşturulması görüşüldü. Toplantıda gıda, tıbbi ürünler ve diğer temel malların taşınması için "yeşil koridor" kurulması önerisi getirildi.

BTK Daha Yoğun Kullanılmalı

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın daha yoğun kullanılmasının gerekliliği ortaya konulurken, öneri kapsamında uzaktan bildirim sisteminin kurulması ve prosedürlerinin basitleştirilmesi görüşüldü. Ayrıca Hazar Geçişli Koridor'da temassız dış ticaret ve çok modlu ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi noktasında da mutabakata varılırken Bakü-Tiflis–Kars Demiryolu başta olmak üzere Taşkent'ten başlayarak Karakalpakya-Aktau-Bakü-Tiflis-Kars-İstanbul çok modlu ulaşım koridorunun daha da aktif hale gelmesi gerektiğinin altı çizildi.
 
Kaynak: www.tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr