Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ABNİN YENİ YAKLAŞIMI: MEVCUDUN DEĞERİNİ BİLİN

ABNİN YENİ YAKLAŞIMI: MEVCUDUN DEĞERİNİ BİLİN

ABNİN YENİ YAKLAŞIMI: MEVCUDUN DEĞERİNİ BİLİN20.03.2009

AB çevrelerine göre, ulaşım altyapısında asıl olan mevcut kapasitenin daha iyi kullanılmasıdır.

AB ulaştırma çevreleri 10 Mart’ta Komisyon’un kent, yolcu ve malların ulaşım geleceği başlıklı konferansında bir araya gelerek yaşanan sorunları tartıştı. Taraflar hizmet, mal ve insan akışının istenen hız, güvenlik, maliyet ve kalitede gerçekleşmesi için yeni karayolu veya demiryolu altyapı inşası yerine, mevcut kapasitelerin daha iyi kullanılması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar. 

Ekonomik krizin daha iyi ulaştırma yatırımları için bir fırsat penceresi olarak görülmesini öneren paydaşlar, kullanılmakta olan mevcut karayolu ve demiryolu hatlarının daha etkin yönetilmesinin önemini de vurguladılar.

 

Daha iyi ulaşım için şehir ve bölgelerin 'POLIS' şebeke icra müdürü Sylvain Haon, özellikle şehir içinde, "nakliye için sadece sınırlı bir miktarda yer var" diyerek, yeni altyapı oluşturmanın mümkün olmadığını vurguladı.

Haon, yaşlanan nüfus yapısı nedeniyle kentsel ulaşımda özel araçların yerlerini toplu taşıma sistemine bırakacağını öngördü.

 

Ulaşım kapasiteleri, nüfus,
değişim ve öncelik sorunları

 

European Association for Forwarding, Transport, Logistics and Customs Services (CLECAT) Genel Direktörü Marco Sorgetti ise “Mevcut ulaşım kapasitelerinin yıllardır nasıl kullanlılacağı düşünülmedi, çünkü tıkanıklık yoktu” dedi. Sorgetti, kentsel ulaştırma kapasitelerinin hızlı bir şekilde artan nüfustan dolayı hızla talep edildiğini, dolayısıyla mevcut kapasitelerin kullanılmasında “kimin kimin üzerinde ve hangi koşullar altında önceliği” olacağının belirlenemediğini dile getirdi.

 

European Passengers Federation Başkanı Trevor Garrod ise paydaşların uzun bağlanma mesafe ağları, kavşak, ulaşım merkezleri, havaalanları etrafında inşa yolu, kentsel ağlar ile entegre ulaşım sistemlerinin kurulmasını engelleyen durumları aşmak için yapılması gerekenlere dikkat çekti.

 

EurActiv’in haberine göre, Ulaştırma Komisyoneri Antonio Tajani’nin kabinesinden olan Antonio Preto, ayrıca, bu sorunu gidermek için ulaşım ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmek ve çevre kirliliği ile mücadelede yaşlanma ve davranış değişikliğinin önemini vurguladı. Lojistik Haber

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr