Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / ELODER, “İYİ UYGULAMALAR, BAŞARI HİKAYELERİ”Nİ ÖDÜLLENDİRECEK

ELODER, “İYİ UYGULAMALAR, BAŞARI HİKAYELERİ”Nİ ÖDÜLLENDİRECEK

ELODER, “İYİ UYGULAMALAR, BAŞARI HİKAYELERİ”Nİ ÖDÜLLENDİRECEK02.03.2020
2020 Ege Bölgesi Lojistik Ödülleri kurum ve profesyonellerin lojistik konularında gerçekleştirdikleri faaliyet ve projelerin ortaya çıkarılarak başarı örnekleri olarak paylaşılmasını hedefliyor.  

Akademisyen ve lojistik profesyonellerden oluşan jüri, 13 Nisan 2020 tarihine kadar sunulan başvuruları doküman incelemesine tabi tutacak ve belli ölçütleri aşan başvuruları 30 Nisan 2020 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan ve herkese açık olan sunuma çağıracak. Bu sunumda, ilgili kategorilerde başarılı olan kurum ve profesyoneller açıklanacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan yarışmanın temel amacı iyi lojistik ve tedarik zinciri uygulamalarının lojistik ekosisteminde paylaşılmasını sağlayarak hem uygulamaya hem de akademiye katkı sağlamak olarak açıklanıyor.

YARIŞMACILAR NEDEN KATILMALI?

Günümüzde giderek daha karmaşık alanlarda gelişen ve maliyetlerin her geçen gün daha önemli hale gelmeye başladığı ekonomik koşullarda; lojistik faaliyetleri yöneten işletmeler ve profesyonel yöneticiler koşulların da zorlamasıyla maliyet düşürücü, lojistik süreçleri geliştirici birçok başarılı projeye imza atmaktadırlar. Bununla birlikte bu tür başarı hikayelerinin sektörde paylaşılmasında bir eksiklik olduğu gözlenerek bu boşluk kapatılmış olacaktır.

DİNLEYİCİ /KATILIMCILAR NEDEN KATILMALI?

Lojistik sektöründe lojistik süreçleri yöneten yöneticiler ve firma yetkilileri yarışmaya katılan proje sunumlarında iyi uygulamaları, başarı öykülerini proje sahiplerinden dinleyerek kendi işletmelerinde ve profesyonel yaşamlarında fark yaratabileceklerdir.

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Tedarik Zinciri Tasarımı Soğuk Zincir Uygulamaları
Bilişim Sistemleri ve Teknoloji Uygulamaları Lojistik İnovasyon
Ulaştırma & Sevkiyat
Stok Yönetimi ve Depolama Sipariş Yönetimi

BAŞVURU

2020 Ege Bölgesi Lojistik Ödülleri'ne kurumlar ve birey olarak profesyoneller başvurabilirler. Başvuruda bulunanların; 10 sayfadan uzun olmayan bir dokümanda yukarıda sıralanan kategorilerden birinde neden ödülü hak ettiklerine yönelik detaylı bir açıklama yapmaları beklenmektedir. Adaylığınızı sunarken dikkat etmeniz gereken temel konular aşağıda belirlenmiştir;

Seçime söz konusu olacak tüm faaliyetlerin/projelerin; son üç yıl içerisinde gerçekleşmiş olması.
Söz konusu  faaliyetin/projenin ödülün verileceği  tarihte durdurulmamış olması.
Dokümanda; projenin amacı ve hedeflerinin de yer aldığı örnek olay incelemesi, finansal verileri destekleme, resimler ve grafik gösterimler, ilgili paydaşlardan (müşteri, tedarikçi, çalışan) doğrulamalar, medya çıkan haberler gibi içeriklerin olması.
Başvuruların, açık ve anlaşılır bir dilde yazılması.
Tüm başvuru sahipleri, başvuru dokümanında sundukları tüm içeriğin doğruluğuna dair belgeleri sağlamak ve jüriye sunmak durumundadır.
Çalışmanın ana başlığının ve katılımcı kısa özgeçmişlerinin ve iletişim bilgilerinin olduğu bir kapak sayfası ve proje sloganı dokümanın, Times New Roman 12 büyüklüğünde ve tek aralıklı olarak hazırlanması.

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Tüm başvurular aşağıda belirtilen ölçütler kapsamında değerlendirmeye alınacaktır. Dokümanlarda, aşağıda belirtilen değişkenleri ele almanız başarı şansınızı arttıracaktır.

Hizmet Kalitesinde/Düzeyinde İyileştirme Paydaş Geri Bildirimi
Süreçlerin Etkinleştirilmesi
Maliyet Azaltma ve Kaynak Kullanımı Bütçe Kullanımı Etkinliği
Çevresel-sosyal veya ekonomik sürdürülebilirlik Yenilikçilik ve Teknoloji Kullanımı
Uygulamaya Geçiş & Yaygın Etki Özgünlük

ÖNEMLİ TARİHLER

20 Şubat 2020; Duyuruların Başlaması
13 Nisan 2020; Başvuruların Sona Ermesi
20 Nisan 2020; Finale Kalan Başvuruların Duyurulması
30 Nisan 2020; Final Sunumları

BAŞVURU VE İLETİŞİM:

lojistikodulleri2020@gmail.com

info@eloder.org

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr