Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / KAZAKİSTAN DEMİRYOLLARI HEYETİ ZİYARETİ

KAZAKİSTAN DEMİRYOLLARI HEYETİ ZİYARETİ

KAZAKİSTAN DEMİRYOLLARI HEYETİ ZİYARETİ15.10.2019
Kazakistan Demiryolları A.Ş. (KTZ) Başkan Yardımcısı Pavel Sokolov başkanlığındaki heyet, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Kamuran Yazıcı'yı 10 Ekim 2019 Perşembe günü TCDD Genel Müdürlüğü'nde ziyaret etti.

İki ülke demiryolu kuruluşları arasındaki artan yük taşımacılığı ve demiryolları alanında gelişen işbirliğinin ele alındığı toplantıda; Çin üzerinden Türkiye'ye ulaşan ve ülkemizden transit geçecek yükler için karşılıklı atılacak adımlar ile uluslararası konteyner taşımacılığı gibi konulardaki ortaklıklar ele alındı.

China Railway Express Türkiye'den Karşılanacak

China Railway Express, Hazar Geçişli Uluslararası Ulaştırma Güzergâhı olan (Trans-Caspian International Transport Route (TITR)) üzerinden 5 Kasım 2019 tarihinde Çin'den Türkiye'ye ulaşacak.

Görüşmede, Marmaray Tüp Geçidi'ni kullanarak Avrupa yönüne devam edecek ilk yük treni niteliğinde olan China Railway Express için bir karşılama töreni organize edilmesi kararlaştırıldı.

Kazakistan ve Türkiye arasındaki demiryolu taşımacılık hacminin geliştirilmesi ve BTK hattı üzerinden yapılan taşımacılığın canlandırılması hususunda mutabakatın vurgulandığı toplantı karşılıklı iyi dileklerin iletilmesiyle tamamlandı.

Kaynak: www.tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr