Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / CONTAİNERSHİPS, CONTAZI ALDI

CONTAİNERSHİPS, CONTAZI ALDI

CONTAİNERSHİPS, CONTAZI ALDI11.03.2009

Finlandiya’nın yakınyol konteyner taşıyıcısı Containerships, Türk operatör Contaz’ı aldı. Anlaşmanın değeri açıklanmazken, Containerships, bunun şirket sermayesiyle finanse edildiğini ve bu planın bir parçasının da Akdeniz bölgesinde ilerlemek olduğunu söyledi. Contaz Maritime Transport ve Trade’in alınması, Türkiye ve Kuzey Afrika arasında çalışan 4 çok amaçlı konteyner gemisi daha getirecek

Anlaşmanın değeri açıklanmazken, Containerships, bunun şirket sermayesiyle finanse edildiğini ve bu planın bir parçasının da Akdeniz bölgesinde ilerlemek olduğunu söyledi.

Helsinki merkezli şirket  500teu ve 1000teu arasında değişen 10 gemiden oluşan filoya sahip. Contaz Maritime Transport ve Trade’in alınması,  Türkiye ve Kuzey Afrika arasında çalışan 4 çok amaçlı konteyner gemisi daha getirecek.

Containerships, Baltık ve İskandinav bölgesinde yeni hat eklemeleri de dahil olmak üzere hizmet ağını son aylarda  Amerika ve Benelux bölgesi boyunca genişletiyordu.

Şirket yöneticilerinden Sigurjon Markusson, şirkete yaptıkları  yeni eklemelerin, Containerships’in Kuzey Avrupa da sunduğu hizmetlerin aynası olacağını belirterek, güneyde Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan,İtalya, Libya, Tunus ve Amerikayla birlikte, Kuzeyde İskandinavya, Finlandiya, Rusya, Baltık ülkeleri, Polonya arasında kapıdan kapıya  yakınyol bağlantı hizmeti sunan tek şirket olacaklarını söyledi.Aynı zamanda  Ukrayna, Belarus ve Orta Asya arasında da ulaşım imkanı bulunduğunu sözlerine ekledi.

Contaz , yönetim ve anlaşma şartlarına bağlı olarak kendi markası altında çalışmaya devam edecek. Şirketin şimdi  Avrupa’da 17 ofisinde 500 personeli olacak. Lojiport

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr