Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / KONTEYNER DEVLERİ, BLOCKCHAIN PLATFORMU TRADELENS’TE

KONTEYNER DEVLERİ, BLOCKCHAIN PLATFORMU TRADELENS’TE

KONTEYNER DEVLERİ, BLOCKCHAIN PLATFORMU TRADELENS’TE10.06.2019
Konteyner taşımacılığı yapan dünyaca ünlü firmalar, blockchain konusunda önemli bir karar aldı. CMA CGM, MSC, AP Moller-Maersk gibi konyetner taşımacılığı yapan dev şirketler blockchain platformu olan TradeLens'e katılacak

Global konteyner taşıyıcıları CMA CGM ve MSC Mediterranean Shipping Company (MSC), AP Moller - Maersk tarafından ortaklaşa geliştirilen blok zinciri etkin bir dijital nakliye platformu olan TradeLens'e  katılacaklarını açıkladı.

 MSC'den yapılan açıklamada, “Dijitalleştirme, CMA CGM Grubunun müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış uçtan uca bir teklif verme stratejisinin temel taşıdır. Açık standartlara ve açık yönetişime olan bağlılığı ile TradeLens'in bu konuda yardımcı olmak için önemli bir platform olduğuna inanıyoruz. Bu dijital dönüşüm" denildi.

CMA CGM Grubu BT ve Dönüşümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rajesh Krishnamurthy "Dijital işbirliği, konteyner taşımacılığı endüstrisinin evriminin anahtarıdır. TradeLens platformu, endüstriyi tedarik zincirini dijitalleştirmeye ve ortak standartlar etrafında işbirliği oluşturmaya teşvik etmek için muazzam bir potansiyele sahiptir" dedi.

AP Moller-Maersk Ticari Sorumlusu Vincent Clerc, "Müşterilerimiz için iş yapma kolaylığını arttırmak ve konteyner yolculuğu boyunca görünürlük sağlamak Maersk stratejisinin merkezinde yer alıyor'' açıklamasını yaptı.

CMA CGM, MSC, Maersk ve platforma bağlı diğer taşıyıcılarla, dünyadaki okyanus konteyner kargolarının neredeyse yarısına ilişkin veriler TradeLens'te mevcut olacak. CMA CGM ve MSC'nin eklenmesi, TradeLens'in küresel ticareti teşvik etmeye yardımcı olmak için tedarik zincirleri arasında daha fazla güven, şeffaflık ve işbirliği vizyonu için önemli bir destek sağlayacak. Şirketler TradeLens'i destekleyecek ve müşterileri ve ortakları için platformun üzerinde tamamlayıcı hizmetler yaratacak.

DENİZ HABER AJANSI

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr