Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TURKISH CARGO, YYS BELGESİ ALIYOR

TURKISH CARGO, YYS BELGESİ ALIYOR

TURKISH CARGO, YYS BELGESİ ALIYOR17.09.2018Dünyanın 122 ülkesindeki müşterilerine hava kargo hizmeti sağlayan Turkish Cargo küresel hava kargo taşımacılığında yeni atılımlar için önemli bir anahtar niteliğinde olan “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü Belgesi''ni almaya hak kazandı.

Dünyanın en çok ülkesine uçan hava kargo markası Turkish Cargo, şirketlere uluslararası alanda daha hızlı ve güvenilir ticaret yapma imkânı sunan “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü (YYS)” Belgesini almaya hak kazandı. Mali gücü, büyüme ivmesi ve operasyonel süreçlerindeki mükemmeliyetçi işleyişi ile güvenilirliğini kanıtlayan Turkish Cargo, bu sayede Türkiye'de bu belgenin avantajlarından faydalanacak ilk ve tek hava kargo taşıyıcısı oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'nın Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) ile istişareleri sonrası “Kolay Ticaret, Büyük Türkiye” sloganıyla uygulamaya aldığı “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü” belgesi, küresel ticaret zincirinde hızlı ve güvenilir teslimat için büyük önem arz ediyor. Belgeyi almaya hak kazanan kuruluşlar, gümrük mevzuatındaki birçok gerekliliği kolaylaştırılmış yöntemler ile yerine getiriyor. Turkish Cargo sahip olduğu yeni yetkinlik ile son yıllarda gösterdiği başarılı performansını daha da geliştirmeyi hedefliyor.

“Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü (Authorised Economic Operators (AEO) )” Turkish Cargo'ya birçok avantaj sağlayacak.

 “Yetkilendirilmiş Yükümlü Statü” belgesi ile Turkish Cargo;

-Güvenilir marka algısı adına önemli bir kazanım sağlayacak, bu uluslararası firmalar tarafından bir tercih edilme sebebi olacak.

-Anlaşma kapsamındaki ülkelerde hızlı sevkiyat avantajlarından yararlanabilecek.

-Hızlı sevkiyat avantajı sayesinde rekabet gücü artarken maliyetlerde azalma gerçekleşecek.

-Tedarikçilerle iş birliği yeni ve etkileşimli bir boyut kazanacak.

-Yerinde gümrükleme işlemi ile zaman ve iş gücü kaybının önüne geçilebilecek.

-Yeni pazarlara açılma noktasında süreçler daha hızlı sonuca ulaştırılabilecek.

Yetkilendirilmiş Statü Belgesi'yle birlikte; zaman, maliyet tasarrufu sağlayan ve operasyonel kabiliyetlerini artıran Turkish Cargo, lojistik taleplere yönelik özel ve pratik çözümler üreterek, ithalatçı - ihracatçı firmalara destek oluyor ve bölgesel ticareti geliştirerek, 2023 yılı hedefleri kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr