Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ALSANCAK’TAN RO-RO ÇIKIŞLARINA YASAK GELDİ

ALSANCAK’TAN RO-RO ÇIKIŞLARINA YASAK GELDİ

ALSANCAK’TAN RO-RO ÇIKIŞLARINA YASAK GELDİ17.08.2018İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin aldığı kararı gerekçe gösteren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Alsancak Limanı'ndan gerçekleştirilen Ro-Ro seferlerini 28 Ağustos itibariyle durdurma kararı aldı.

İzmir Alsancak Limanı'ndan İtalya'ya çıkış yapan MSC Ro-Ro ve Ekol Lojistik bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Alternative Ro-Ro yöneticileri bayram öncesinde büyük bir şok yaşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İzmir Valiliği'nin bir süre önce aldığı kararı gerekçe gösteren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, özellikle bugünlerde çok tartışılacak bir karara imza attı. Ekonomide ABD ambargosu ve dövizdeki hareketlilik sürerken, en büyük ihracat kapılarından birine kilit vurulacak.

Görüşlerine başvurduğumuz Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, “Orada zaten çalışan bir liman var. Ro-Ro'nun oradan kalkması hiçbir hizmete sekte vurmuyor. Ayrıca o hattı oturtabilmek için iki yıldır yatırım yapıyoruz. Lojistiği kolaylaştırmak adına bütün gerekenlerin söz konusu alana taşınması için çalışmalar yaptık. Tam da bayram sonrası ve bize hiçbir alternatif sunulmadan böyle bir karar alınmasını ‘bir şaka' olarak yorumlamaktan başka söz kalmıyor” diye konuştu.  

Ro-Ro'lara alternatif çıkış lokasyonu gösterilecek mi?

Ara başlıktaki soruyu yönelterek, bu durumun halen Trieste'ye ro-ro taşımacılığı yapan Ulusoy Ro-Ro lehine bir haksız rekabet olarak nitelenip nitelenmeyeceğini sorduğumuz Ahmet Musul bizi şu sözlerle yanıtladı: “Alsancak sonlandırıldığında Çeşme devam edecek. Biz de B planımızı devreye alacağız. Böyle bir kararın çok kısa bir sürede yerine getirilecek olmasına itiraz edeceğiz. Bu konuda ve özellikle bugünkü konjonktürde kararın yeniden gözden geçirilerek düzeltileceğine inanıyorum.”

Selçuk ONUR - LOJİPORT / ÖZEL

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr