Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / YILPORT HOLDİNG, TARANTO LİMANI’NIN İŞLETMESİNE TALİP OLDU

YILPORT HOLDİNG, TARANTO LİMANI’NIN İŞLETMESİNE TALİP OLDU

YILPORT HOLDİNG, TARANTO LİMANI’NIN İŞLETMESİNE TALİP OLDU10.07.2018Yılport Holding, İtalya'nın Taranto Limanı'ndaki çok amaçlı terminalin işletmesi için teklif verdi.

?Yılport Holding, İtalya'nın Taranto Limanı'ndaki çok amaçlı terminalin işletmesi için 5 Temmuz 2018 tarihinde İyonya Denizi Liman Müdürlüğü'ne teklif verdi.

Yıldırım Şirketler Grubu'nun bir iştiraki olan ve dünyanın 13'üncü büyük liman işletmecisi olan Yılport Holding, Taranto Limanı'nda iş hacminin artırılmasını, ekonomik ve operasyonel yatırımlarla limanın geliştirilmesini ve istihdamın artırılmasını hedefliyor.

Taranto Limanı, İtalya'nın kuzeyinde, İyonya Denizi'nde yer alıyor. Limanda konteyner, genel kargo, ve Ro-Ro elleçlemesi yapılıyor.

İyonya Denizi Liman Müdürü Sergio Prete'nin yaptığı resmi açıklamada “Bugüne kadar Taranto Limanı'nın işletmesi için verilen tekliflerin askıya alınarak, Yılport Holding'in teklifinin öncelikli olarak değerlendirileceği ve kamu yararının birinci öncelik olduğu” belirtildi.

İtalya İşçi Sendikası Taranto Şubesi Müdürü Giancarlo Turi ve İtalya Lojistik İşçileri Sendikası Müdürü Carmelo Sasso ise ortak bir açıklama yaparak şunları söyledi: “CMA CGM Grubu'nun yüzde 24 hissesine sahip Yıldırım Şirketler Grubu'nun Taranto Limanı'nın işletmesi, Taranto kentinin yeniden Akdeniz'in önemli bir lojistik merkezi haline gelmesini sağlayacaktır. Taranto Limanı için verilen önceki tekliflerin yanında daha geniş kapsamlı, ciddi ve detaylı bir iş planı sunan Yılport Holding'in teklifini, Taranto halkının yararı için memnuniyetle karşılıyoruz. Bölgede 2012 yılından beri pozitif sinyaller bekleyen çalışanlar ve aileler için bu gelişmeyi olumlu buluyoruz” diye konuştu.

Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI

Kaynak: ulasimonline.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr