Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / AIRBUS, DRONE İLE KARGO TAŞIYACAK

AIRBUS, DRONE İLE KARGO TAŞIYACAK

AIRBUS, DRONE İLE KARGO TAŞIYACAK08.02.2018Airbus'ın 2 ile 4 kg arasında kargo taşıyabilen drone ile teslimat yapacağı adresler, özel istasyona sahip olacak. Ayrıca “Skyways Sistemi”nin çoklu güvenlik sistemi de bulunuyor.

Akıllı şehirler artık birçok ülkenin gündeminde. Şehir devlet olan Singapur da akıllı toplum olma yolunda teknolojiyi günlük hayatın her alanında kullanmak için ciddi çabalar harcıyor. İnsansız araba, drone ve otonom hava taksi girişimleri Singapur'da insanların yaşamlarında devrim gibi değişikliklere sebep olacak gibi görünüyor. Bu yeniliklerden birisi de 2016'da Airbus ile Singapur Sivil Havacılık Otoritesi (CAAS) arasında drone ile kargo teslimi için yapılan anlaşmaydı. Airbus bu süreçte “Skyways Sistemi” ismini verdiği drone çalışmalarında önemli mesafe kat etti. Bu yılın ilk yarısında da Singapur Ulusal Üniversitesi kampusunda kargo testlerine başlayacak. Fuarda bu proje bir farkındalık oluşturdu.

Airbus'ın 2 ile 4 kg arasında kargo taşıyabilen drone ile teslimat yapacağı adresler, özel istasyona sahip olacak. Ayrıca “Skyways Sistemi”nin çoklu güvenlik sistemi de bulunuyor. Böylece yolunu kaybettiği zaman veya herhangi bir acil durumda en yakın istasyona otomatik iniş yapabilecek. Airbus tarafından geliştirilen GPS olmadan da yön bulma sistemi her istasyonda olacağından drone görev esnasında güvenli bir şekilde çalışacak.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) Singapur Müdürü Levent Arısoy ile fuarı gezerken, sivil bölüme not edeceğim şekilde yolcu uçağı olarak Airbus'ın kompozit gövdeli A350-1000 modeli, Embraer'in kaplan desenli E-190'ı dikkatimi çekti. Boeing de kapalı salonda varlık gösterirken, statik alanda uçak sergilemedi. Tüm iş jeti markaları da başta Gulfstream olmak üzere hepsi, hemen hemen tüm modellerini Asya Pasifik iş dünyasının beğenisine sundu.

Güntay ŞİMŞEK - HABERTÜRK

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr