Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / LOGİTRANSTA PERİLOG İLE SOĞUK ZİNCİRE DİKKAT ÇEKİLECEK

LOGİTRANSTA PERİLOG İLE SOĞUK ZİNCİRE DİKKAT ÇEKİLECEK

LOGİTRANSTA PERİLOG İLE SOĞUK ZİNCİRE DİKKAT ÇEKİLECEK08.09.2017

Pazardan manava, marketten sokak satıcısına kadar yurtiçinde de önemli bir faaliyet alanı olarak ortaya çıkan çabuk bozulabilir ürünlerin lojistiği, Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda özel olarak ele alınacak.

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündeme gelen gıda zehirlenmeleri, soğuk zincir uygulamalarının önemini gözler önüne seriyor. Türkiye’nin dış ticaretinde olduğu kadar pazardan manava, marketten sokak satıcısına kadar yurtiçinde de önemli bir faaliyet alanı olarak ortaya çıkan çabuk bozulabilir ürünlerin lojistiği, Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda özel olarak ele alınıyor.

‘logitrans kapsamında bu özel alana yönelik konferanslar dizisi olan PeriLog isimli bir etkinlik planladık’ diyen Eko Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar, ‘Özellikle Avrasya bölgesine özgü lojistik çözümlere odaklanan PeriLog, çabuk bozulabilir ürünlerin taşınması ve depolanması ile soğuk zincir lojistiğini kapsıyor’ dedi. Altınay Bekar şunları söyledi: “Türkiye her yıl milyonlarda ton taze sebze meyve ihraç ediyor. Ülke içinde de çok büyük bir sebze meyve hareketi var. Ülkemizde, çok büyük ölçekli bir gıda ve gıda ürünleri taşıması ve depolanması söz konusu. Durum böyle olunca, sık sık karşılaştığımız üzücü sonuçları olan durumlar ortaya çıkıyor. Tüm bu aksiliklerin önüne doğru bir lojistik ile geçebiliriz. İşte PeriLog, bu alandaki doğruların ele alındığı bir etkinliktir.”

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr