Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

UTİKAD HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

UTİKAD HAVAYOLU TAŞIMACILIĞI TEHLİKELİ MADDELER BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLEDİ29.08.2017

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, havayolu ile taşımacılık yapan üye firmaların çalışanlarına yönelik ‘Havayolu Taşımacılığı Tehlikeli Maddeler Bilinçlendirme Eğitimi’ düzenledi.

Turkish Cargo’nun da destek verdiği eğitim; 23 Ağustos Çarşamba günü THY Kargo Binası’nda gerçekleşti. Eğitimin teorik bölümü UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda DGR Eğitmeni Taner İzmirlioğlu tarafından verilirken, eğitimin pratik kısmı Turkish Cargo Özel Kargo Operasyon Uzmanı Enes Horasan tarafından aktarıldı.

440’ı aşkın üyesi ile Türk lojistik sektörünün çatı kuruluşu olan UTİKAD, üye firmaların çalışanlarına yönelik mesleki eğitimlerini sürdürüyor. 23 Ağustos Çarşamba günü THY Kargo Binası’nda gerçekleşen ‘Havayolu Taşımacılığı Tehlikeli Maddeler Bilinçlendirme Eğitimi’ne üye firmaların merkez ofislerde ve havalimanı ofislerinde çalışan hava kargo personelleri ücretsiz olarak katılım sağladı.

Tehlikeli maddelerin havayoluyla taşınmasıyla ilgili olarak bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitimde UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda DGR Eğitmeni Taner İzmirlioğlu tarafından teorik bilgiler aktarıldı. Taner İzmirlioğlu katılımcılara tehlikeli maddelerde güvenli taşıma için gereken ilke ve prosedürler, tehlikeli maddelerin sınıflandırılması, tanımlanması ve kısıtlamaları, paketlenmesi, işaretlenmesi ve etiketlenmesi konularını aktardı. Turkish Cargo Özel Kargo Operasyon Uzmanı Enes Horasan ise katılımcılara süreçte ve pratikte yaşanabilecek sorunları olay örnekleriyle anlattı, katılımcıların sorularını yanıtladı.

UTİKAD üyesi firmalardan yaklaşık 40 kişinin katıldığı ve tüm gün süren eğitimin önümüzdeki aylarda tekrarlanması planlanıyor.

UTİKAD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr