Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / YUNANİSTAN YOLLARINI SATIŞA ÇIKARDI

YUNANİSTAN YOLLARINI SATIŞA ÇIKARDI

YUNANİSTAN YOLLARINI SATIŞA ÇIKARDI10.07.2017Borcundan dolayı kemer sıkma politikası uygulayan ve zor günler geçiren Yunanistan, otoyollarını da satışa çıkardı. Yunanistan Özelleştirme Ajansı, Egnatia Otoyolu'nu satmak için bu yıl içinde ihaleye çıkacağını bildirdi.

Borcundan dolayı kemer sıkma politikası uygulayan ve zor günler geçiren Yunanistan, otoyollarını da satışa çıkardı. Yunanistan Özelleştirme Ajansı, Egnatia Otoyolu'nu satmak için bu yıl içinde ihaleye çıkacağını bildirdi. Egnatia, Yunanistan'ın batısı ile doğusunu birbirine bağlıyor. Özelleştirme Ajansı Başkanı Lila Tsitsigiannopoulou, Atina'nın bu özelleştirmeden ne kadar gelir beklediği konusunda bilgi vermedi.

AB: "Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliğine henüz güvenme noktasında değiliz"

Öte yandan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, dün yaptığı açıklamada Euro Bölgesi hükümetlerinin ECB'yi Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliğine ikna etmek için Yunanistan'a hangi tür borç rahatlatma tedbirleri teklif edecekleri konusunda henüz yeterli netlik ortaya koymadıklarını söylemiştir. Coeure düzenlediği basın toplantısında, "Euro Bölgesi maliye bakanlarının borç tedbirleri konusunda gelecek yıl neler yapabilecekleri konusunda bazı düşünceleri olabilir. Ancak ortaya konmuş spesifik tedbirler yok. Bizim, IMF ile de paylaştığımız görüşe göre, düşünülen tedbirler Yunanistan'ın borcunun sürdürülebilirliği konusunda endişelerimizi gidermek için yeterli değil. Borç sürdürülebilirliği Yunanistan tahvillerinin parasal genişleme programına dahil edilmeleri için ön şart. Borç sürdürülebilirliği konusunda güven duymak istiyoruz, ancak şu ana kadar o noktada değiliz" diye konuşmuştu.

Kaynak: Uzmanpara.com

Kaynak: lojiport.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr